• 19/09/2012
  • |     BB

Scriptie vzw : '35.000 scripties mogen niet verloren gaan!' (+video)

Vlaamse Scriptieprijs roept studenten op: 'Laat brainware achter 35.000 scripties niet verloren gaan'. 2.500 euro voor de winnaar, extra prijzen voor technologie & innovatie en exacte wetens

Trefwoorden: #scriptie, #scriptieprijs, #vlaamse scriptieprijs

Lees verder

opleidingen

( Foto: Scriptie vzw )

ENGINEERINGNET.BE - Er werden dit jaar ruim 35.000 scripties geschreven aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen. 'Al deze nieuwe kennis dreigt verloren te gaan onder een dikke laag stof', stellen de inrichters van de Vlaamse Scriptieprijs. 'Eenmaal beoordeeld verdwijnen deze werken vaak in de kast'.

Scriptie vzw roept de studenten op om hun kennis te delen door deel te nemen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Dat kan nog tot 7 oktober 2012.

De wedstrijd staat open voor eindwerken uit alle wetenschapsdomeinen. De winnaar wordt beloond met een mooie geldsom van 2.500 euro. Naast het prijzengeld maken de deelnemers kans op heel wat media-aandacht.

De scriptie die hen een jaar of langer aan hun bureau kluisterde, krijgt bij inschrijving automatisch een plaats in de gratis raadpleegbare online scriptiebank. Met meer dan 1.500 scripties vormt de databank een belangrijke bron van wetenschappelijke informatie.

“In mijn tijd was het onmogelijk dat er in de pers een artikel over een scriptie verscheen. Dat werd niet au sérieux genomen." Aan het woord is Herman Van Molle. De Canvascrack-presentator studeerde in 1979 af als licentiaat in de Germaanse filologie aan de KU Leuven.

Sindsdien is er veel veranderd. In 2002 werd de Vlaamse Scriptieprijs in het leven geroepen, inmiddels is het de belangrijkste scriptieprijs in Vlaanderen.

Naast de overkoepelende Vlaamse Scriptieprijs kunnen studenten ook meedingen naar de Agoria-prijs, de Eos-prijs en de Klasseprijs.

Wie een scriptie rond technologie & innovatie, exacte wetenschappen of onderwijskunde en didactiek schreef, maakt respectievelijk kans op 500 euro, een iPad of een citytrip.

De winnaar van de prestigieuze prijs wordt bekendgemaakt tijdens de plechtige prijsuitreiking op dinsdag 18 december in het Stadhuis van Gent. De populaire Britse wetenschapsjournalist Martin Robbins (The Guardian) komt er spreken over het belang van wetenschap in de maatschappij.


NUTTIGE LINKS
www.scriptieprijs.be en www.scriptiebank.be