• 04/10/2012

RS Components biedt open-source Arduino-starterskit aan - persbericht

Deze nieuwe, educatieve kit, gebaseerd op het open-source Arduino Uno-board en op dit moment alleen door RS Components leverbaar, helpt bij het ontwerpen van elektronica op instapniveau.

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft bekend gemaakt dat ze als enige een nieuwe starterskit uit voorraad kunnen leveren voor Uno, het bekende, laaggeprijsde, open-source elektronica-prototyping-board van Arduino voor professionele embedded-system engineers, studenten en liefhebbers.

De nieuwe starterskit is ontwikkeld samen met een serie instructievideo’s, gehost door de medeoprichter van Arduino, Massimo Banzi. Deze video’s kunnen gratis gedownload worden van www.rs-components.com/arduino.

De kit, idealiter gebruikt in combinatie met de video's, biedt een open-source elektronica-prototyping-platform gebaseerd op flexibele, gemakkelijk te gebruiken hardware en software. Het bevat alle essentiële componenten die nodig zijn om te beginnen met programmeren met het Arduino Uno-board en een gids met 15 verschillende projecten, die ontworpen zijn om de gebruiker van beginnersniveau naar professioneel niveau te laten groeien. De kit bevat een motor, servomotor en driver en biedt ook speciale voordelen voor gebruikers die mechatronica in hun ontwerpen willen toepassen.

De Arduino Uno is gebaseerd op de Atmel ATmega328 32-bit microcontroller, met 32 KB Flash-geheugen, 2 KB SRAM en 1 KB EEPROM. Het ondersteunt Windows, OS X en Linux besturingssystemen, evenals de open-source IDE, die gratis gedownload kan worden. De Uno heeft 14 digitale ingang-/uitgangpins (waarvan er 6 gebruikt kunnen worden als PWM-uitgangen), 6 analoge ingangen, een 16 MHz kristaloscillator, een USB-aansluiting, een voedingsaansluiting, een ICSP-header en een resetknop. Het board kan op drie manieren gevoed worden: via een USB-kabel, een AC-DC adapter of een accu.

Een serie perifere boards, shields genoemd, zijn leverbaar om in te pluggen aan de bovenkant van de Arduino hoofd-PCB; deze vormen een interface voor componenten voor allerlei applicaties, zoals o.a. het Motor Shield, waarmee DC-motoren en lees-encoders bestuurd kunnen worden, en het Ethernet Shield voor connectiviteit.

Arduino is een pionier in laaggeprijsde open-source ontwikkeling, waarbij ze een toegankelijke omgeving creëren voor zowel ervaren als beginnende elektronica-engineers,” zei Glenn Jarrett, Head of Product Marketing, RS. “Deze nieuwe kit, in combinatie met de praktische en instructieve videoserie, is gemaakt om een grote groep gebruikers te enthousiasmeren en te informeren, van gekwalificeerde engineers tot degenen die net hun eerste stappen zetten op het gebied van het ontwerpen van elektronica.”

Massimo Banzi, medeoprichter van Arduino, gaf als commentaar, “RS heeft duidelijk aangetoond, via initiatieven zoals DesignSpark.com, dat het ondersteunen van de engineers van vandaag en van morgen een kernaspect van hun filosofie is. Deze betrokkenheid bij het ontwerpen van elektronica, samen met hun wereldwijde aanwezigheid, uitstekende service en voortdurende projecten om het online zoek- en bestelproces te vergemakkelijken, maken hen tot de ideale distributiepartner om onze nieuwe Arduino-kit onder gebruikers wereldwijd te verspreiden.”

De nieuwe Arduino starterskit is tot 16 oktober 2012 exclusief via RS Components verkrijgbaar en blijft ook na deze datum uit voorraad leverbaar door RS. Om de concurrerend geprijsde kit bij RS te bestellen met verzending op dezelfde dag, gaat u naar www.rs-components.com/arduino.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
www.quintmark-network.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.