• 15/10/2012

Grontmij mag BREEAM In-Use audit uit van Rogiertoren uitvoeren

Nadat Grontmij in 2010 al een audit uitvoerde van de Belgacom-torens (102 meter hoog) in Brussel, werd vorige week een nieuwe BREEAM In-Use opdracht binnengehaald.

Trefwoorden: #audit, #BREEAM, #Grontmij

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.BE -- De Rogiertoren, de vroegere Dexia-tower, huisvest het hoofdkwartier van de nieuwe Belfius Bank. Het gebouw telt 85.000 m² en is met zijn hoogte van 137 meter (38 verdiepingen) het tweede hoogste gebouw van België.

Deze opdracht is een blijk van vertrouwen vanwege Belfius Bank nadat in 2011 de BREEAM In-Use audit van het kantoorgebouw Galilée, ook al in Brussel, door deze firma tot een succesvol einde werd gebracht.

BREEAM staat voor Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method. Dit is een zeer uitgebreide methodologie om een totaalscore inzake duurzaamheid toe te kennen aan een gebouw.

BREEAM In-Use beoordeelt de duurzaamheid van bestaande gebouwen. Vanuit een goede kennis van het eigen gebouw vult de klant een uitgebreide checklist met multiple choice vragen in.

Het bedrijf treedt aansluitend op als auditor, waarbij het self-assessment van de klant onderworpen wordt aan een kwaliteitscontrole.


(GL)