• 08/11/2012

Complete engineering-oplossing en ontwerp-ecosysteem bij RS - persbericht

RS Components onthult belangrijke innovaties in elektronica-ontwerp en versterkt haar positie als toonaangevende online hub voor hulpmiddelen voor de mondiale engineering community.

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft belangrijke nieuwe ontwikkelingen onthuld in het evolutionaire programma van het bedrijf om het online vind-, ontwerp- en bestelproces voor elektronica-engineers en inkopers wereldwijd te transformeren.

De nieuwste innovaties in het gratis platform voor technische oplossingen van RS, ontworpen om engineers gedurende het hele elektronica-ontwerpproces te ondersteunen, omvatten:

• DesignSpark PCB Versie 4.0, de bekroonde PCB-ontwerptool van het bedrijf, die nu toegang geeft tot een toonaangevende componentenbibliotheek, PCB-fabricage-service en BOM offerte-tool;

• ModelSource, een unieke, nieuwe webgebaseerde componentenbibliotheek, die gedownload kan worden van DesignSpark, de online community van RS voor engineers.

Versie 4.0 van DesignSpark PCB, de krachtigste, gratis elektronica-ontwerpsoftware voor schematische invoer en PCB-layout ter wereld, heeft nu een nieuwe bibliotheekmanager, die de functionaliteit van de bestaande bibliotheek van het systeem verbetert door te integreren met ModelSource, een unieke, nieuwe, online componentenbibliotheek die beschikbaar is als stand-alone tool via de DesignSpark website.

De ModelSource-bibliotheek bevat meer dan 80.000 PCB schema's en footprints van toonaangevende fabrikanten en kan gedownload worden in ruim 20 verschillende formats die overeenkomen met de meest populaire PCB ontwerp-softwarepakketten.

Daarnaast bevat deze meer dan 30.000 3D modellen in 24 formats voor veel gebruikte mechanische 3D software.

De bibliotheken sluiten aan bij het RS-assortiment op board-niveau en hierdoor kunnen engineers zich focussen op innovatie, onderzoek en ontwikkeling, in plaats van tijd te moeten besteden aan het maken van basisbouwblokken van het ontwerp.

Een nieuwe Bill of Materials (BOM) offerte functie, geïntegreerd in DesignSpark PCB Versie 4.0, geeft een directe prijsopgave voor de componenten in het PCB-ontwerp. De tool genereert automatisch een BOM-gebruikersrapport waarbij de RS-stocknummers gebruikt worden die in de nieuwe PCB-componentbibliotheken opgenomen zijn.

Een ander tijdbesparend kenmerk van de nieuwe software-revisie is de PCB offerte service, die onafhankelijk prijsopgaven vergelijkt van verschillende bare-board PCB-fabrikanten, gebaseerd op de ontwerpspecificaties van de engineer. De engineer kan dan verder gaan met een rechtstreekse prijsopgave van de gekozen PCB-everancier.

DesignSpark PCB is in combinatie met Number One Sustems ontwikkeld door RS en heeft sinds haar lancering in juli 2010 engineers over de hele wereld aangetrokken naar RS Online, en het aantal downloads van de onbeperkte schematic capture en PCB lay-out software is gestegen tot bijna 160.000.

DesignSpark PCB Versie 4.0 en ModelSource zijn beschikbaar op designspark.com, het online platform van RS, die ontworpen is om engineers te ondersteunen gedurende het hele ontwerpproces door het samenbrengen van ontwerpinformatie, reviews en blogs van gebruikers en gratis tools, en die op dit moment al meer dan 90.000 geregistreerde leden kent.

“Het ondersteunen van innovatie in elektronica ontwerp is een belangrijk focuspunt van ons bedrijf, en we begrijpen de kritieke waarde van tijd bij de inspanningen van een engineer om een product op de markt te brengen.” zei Mark Cundle, Head of Technical Marketing bij RS.

“Door onze geavanceerde eCommerce-mogelijkheden en onze voortdurende investering in ontwikkeling en upgraden van onze online tools en hulpmiddelen, hebben we grote sprongen voorwaarts gemaakt in het versnellen van het vind-, ontwerp- en bestelproces voor engineers en inkopers over de hele wereld.”

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.designspark.com.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.