• 21/11/2012
  • |     BB

UGent levert alle finalisten voor Agoria's scriptieprijs 2012

De 3 finalisten voor Agoria-prijs 2012 zijn bekend. De sectororganisatie bekroont met de prestigieuze prijs de scriptie die 'het meeste blijk geeft van creatief technologisch onderzoek'.

Trefwoorden: #Agoriaprijs, #Frederik Leys, #KU Leuven, #scriptie, #scriptie vzw, #UGent, #vlaamse scriptieprijs, #Vlerick

Lees verder

HR

( Foto: Scriptie vzw/© Nynke Braem, uitreiking 2010 )

ENGINEERINGNET.BE -- Agoria, de sectorfederatie voor de technologische industrie in België, deelt in het streven van Scriptie vzw om onderzoek van jonge ingenieurs en wetenschappers in de schijnwerpers te zetten.

Sinds 2008 kunnen deelnemers aan de prestigieuze Vlaamse Scriptieprijs die een scriptie schreven met een technologische invalshoek, automatisch meedingen naar de Agoriaprijs.

Scriptie vzw meldt nu dat de drie finalisten van dit jaar bekend zijn. De Agoria-jury selecteerde de studie van de bio-ingenieur Stijn Olyslaegers naar het effect van elektrische stimulatie op de groei van tomaatplantjes; het onderzoek van de chemicus Jonathan De Roo naar het potentieel van nanotechnologie voor duurzame energievoorziening; en de scriptie van de fysicus Jonas Joos over de ontwikkeling van groene fosforen voor witte ledverlichting.

Toch wel opmerkelijk: de 3 uit een totaal van 18 inzendingen geselecteerde scripties stammen allemaal van UGent-alumni.

Wie van de drie finalisten de Agoria-prijs dit jaar in ontvangst mag nemen, wordt bekend op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 18 december in het Stadhuis van Gent.

Er staat veel op het spel: de winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro en krijgt een masterclass bij Vlerick Business School ter waarde van 8.000 euro aangeboden.

Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria, komt de prijs in gezelschap van Vlerick-professor Walter Van Dyck aan de laureaat overhandigen.

Vorig jaar schreef de ingenieur Frederik Leys van KU Leuven de prijs op zijn naam met z'n uitvinding de KULibrie, een microvliegtuigje met flappende vleugels.


LEES OOK
Frederik Leys wint Agoriaprijs 2011 met scriptie over microvliegtuigje
www.engineeringnet.be/belgie/detailarchief_belgie.asp?Id=6893

ACHTERGROND
Ook Engineeringnet.be werkt actief samen met Scriptie vzw. Door interessante scripties te signaleren (zie links bovenaan deze webpagina bij 'Verwant Nieuws', wil Engineeringnet vermijden dat waardevolle eindwerken en onderzoekswerk van studenten na hun studies alleen nog stof zouden verzamelen in duffe archiefkasten.