• 30/11/2012

TNO en AGT sluiten strategische samenwerking in watermanagement

TNO en AGT International formaliseren hun strategische samenwerking op het gebied van watermanagement.

Trefwoorden: #AGT International, #dijken, #overstroming, #sensoren, #TNO, #watersnood

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.NL -- Het gaat daarbij specifiek om projecten om overstromingen snel te signaleren (Flood Early Warning) en om met sensoren uitgeruste dijken te monitoren (Smart Dike Monitoring).

Beide partijen werken al samen in China (Gele Rivier) en in Nederland (rivier de Lek en de Grecht in de provincie Utrecht). Met de strategische samenwerking hebben AGT International en TNO de ambitie deze samenwerking uit te breiden naar andere regio’s.

Met deze strategische samenwerking kunnen beide partijen zich richten op hun core business.

TNO heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van technologie voor watermanagement en veiligheid, in het bijzonder om dijken te monitoren.

Het in eigen huis ontwikkelde intelligente IT platform is daarvan het resultaat. Hiermee is het mogelijk om data uit grootschalige sensornetwerken te verzamelen en te vertalen naar cruciale informatie voor watermanagers en bestuurders.

AGT International heeft ruime praktijkervaring in het ontwikkelen van projecten met centrale en lokale overheden en andere prominente partijen op het gebied van watermanagement.


(GL) (foto Wikipedia: Watersnood van 1953)