• 30/11/2012

Nieuwe methode om poreuze materialen te ontwikkelen

Goedkopere en groenere methode om zeolieten aan te maken, leidt tot nieuwe toepassingen en helpt bij de ontwikkeling van een duurzame chemische industrie

Trefwoorden: #zeolieten

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.BE -- Onderzoekers van de universiteiten van Leuven, Gent en Antwerpen ontdekten een manier om sneller nieuwe zeolieten (mineralen met een poreuze structuur) te maken.

Zeolieten zijn het meest bekend van hun massaal gebruik in wasmiddelen om water te ontharden, of in de industrie: als katalysatoren: stoffen die de snelheid van een bepaalde chemische reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. Zeolieten zijn zelfs milieuvriendelijke katalysatoren, omdat ze zeer robuust en herbruikbaar zijn.

Er bestaan verschillende types zeolieten, elk met hun eigen structuur en welbepaalde poriën. Deze die men terugvindt in de natuur, zijn vaak niet interessant voor industriële toepassingen: hun poriën zijn te klein.

De ontwikkeling van synthetische zeolieten is dan weer zeer complex, en vaak gebaseerd op trial and error. Momenteel zijn er ongeveer 200 verschillende gevonden, waarvan slechts een twintigtal worden gebruikt in de industrie. Voor elke toepassing zijn de gewenste eigenschappen van een zeoliet - zoals samenstelling, poriegrootte, herbruikbaarheid enzovoort - immers anders. Een zeoliet met vooraf bepaalde eigenschappen aanmaken was tot nu toe nog niet mogelijk.

Onderzoekers uit Leuven, Gent en Antwerpen hebben nu experimenteel aangetoond dat het mogelijk is om bouweenheden uit te knippen en die te herschikken tot een nieuwe structuur. Professor Christine Kirschhock van de KU Leuven legt uit: “Een zeoliet kan beschouwd worden als een geheel van samengevoegde bouwblokjes. We kunnen bepaalde bouweenheden van een zeoliet afzonderen en opnieuw aaneenschakelen. En dat op verschillende manieren, afhankelijk van de gewenste eigenschappen.”

Deze nieuwe methode om zeolieten aan te maken, heeft grote voordelen: “Naast mogelijkheden voor toepassingen, helpt dit bij de ontwikkeling van een duurzame chemische industrie. Deze werkwijze is goedkoper en groener.”


(KV) (afbeelding wikipedia)