• 02/01/2013
  • |     BB

Imec en Kuwait University onderzoeken goedkopere zonneceltechnologie

Imec en Kuwait University ondertekenen langdurige overeenkomst voor gezamenlijk onderzoek & ontwikkeling naar silicium zonnecellen. <br>

Trefwoorden: #imec, #Kuwait University

Lees verder

research

( Foto: Imec, solar lab )

ENGINEERINGNET.BE - Kuwait University treedt toe tot imec’s industrieel samenwerkingsprogramma voor onderzoek naar innovatieve silicium zonnecellen met hogere efficiëntie en lagere kostprijs.

In de praktijk zullen onderzoekers van beide instellingen samen aan de slag gaan op imec's campus in Leuven.

De meerwaarde van Kuwait University schuilt vooral in de expertise van zijn researchers inzake simulatie en modellering om de verschillende onderzoekspistes voor toekomstige technologie te in te schatten.

Ludo Deferm, Executive Vice-President Business Development van imec is Kuwait University goed op weg om in het Midden-Oosten een hoofdrolspeler te worden als kenniscentrum in silicium zonneceltechnologie.

Prof. Hasan Al-Sanad, Vice President for Research: “Via de samenwerking willen we binnen onze faculteit de nodige expertise opbouwen die essentieel is voor geavanceerd onderzoek in zonneceltechnologie. Op lange termijn zal dit positieve implicaties hebben voor onze staat, de samenleving en de regio.”