• 02/01/2013
  • |     BB

Cofely mag nieuwe Bèta-campus in Leiden technisch uitrusten

Cofely mag alle technische installaties voor de de nieuwe Bèta Campus - de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - van de Universiteit Leiden realiseren. Goed voor 22,5 miljoen euro.

Trefwoorden: #beta campus, #BREAAM, #cofely, #leiden

Lees verder

research

( Foto: ASML, nieuwe cleanroom in Veldhoven )

ENGINEERINGNET.NL – Het nieuwbouwproject van de Universiteit Leiden omvat een oppervlakte van ongeveer 45.000 m² en bestaat uit laboratoria, collegezalen, kantoren en een ondergrondse parkeerkelder.

Het project is slechts de eerste stap: in totaal zal 99.000 m² nieuwbouw op het Leiden Bio Science Park komen.

De oplevering van deze eerste fase staat in september 2015 op het programma. Een belangrijk uitgangspunt bij de nieuwbouw is duurzaamheid. Daarom zijn zowel het ontwerpproces als de uitvoering gebaseerd op de BREAAM-methodiek.

De BREAAM-certificering is uniek voor een openbaar gebouw met laboratoriumvoorzieningen en de Universiteit Leiden heeft de ambitie voor de score ‘Very Good’ te gaan.

Cofely mag er als technisch dienstverlener toe bijdragen om deze BREAAM-certificering te behalen: het zal verantwoordelijk zijn voor de optimalisatie en implementatie van alle technische installaties.

Naar eigen zeggen koos de Universiteit Leiden voor Cofely 'vanwege haar ervaring met grote bouwprojecten en het bouwen van labs met een vergelijkbare complexiteit. Daarnaast heeft het bedrijf veel kennis over LEAN en modulair bouwen en samenwerking met bouwpartners op basis van Bouw Informatie Model (BIM)'.

Voor Cofely levert de opdracht alvast een extra omzet van 22,5 miljoen euro op.


ACHTERGROND
Cofely, een 'merk' van de groep GDF SUEZ Energy Services, leverde eerder een belangrijke bijdrage aan de realisatie van tal van hoogwaardige campussen in Nederland, zoals het Centrum voor Levenswetenschappen in Groningen, de Radboud Universiteit in Nijmegen en het Nanolab voor de Universiteit van Twente. Ook voor ASML en het Technology Center van Shell verzorgt Cofely het ontwerp en duurzaam onderhoud en beheer van kritische ruimten als labs en cleanrooms.