• 04/02/2013

RS Components sluit distributieovereenkomst met Samtec - persbericht

RS Components en Samtec werken samen om innovatieve oplossingen voor interconnectiviteit te leveren voor ontwerpingenieurs, ondersteund door krachtige ontwerptools.

Trefwoorden: #elektronica- en onderhoudsproducten, #RS Components, #Samtec

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft een wereldwijde distributieovereenkomst voor EMEA en APAC getekend met Samtec, een toonaangevende fabrikant van connectoren en bijbehorende producten.

Met het tekenen van de overeenkomst biedt RS Components nu een uitgebreid aanbod interconnectiviteitsoplossingen van Samtec aan. Dit assortiment van Samtec bestaat uit drie hoofdcategorieën, waaronder signaalintegriteit (hoge-snelheid), micro pitch en vermogenssystemen, ontworpen voor gebruik in onder meer board-to-board-, cable-to-board-, paneel- en I/O-toepassingen.

Ruim 1.250 producten zijn direct uit voorraad leverbaar in de standaard verpakking van de fabrikant of in de variabele verpakkingsaantallen die RS aanbiedt, waardoor de klanten op maat gemaakte orders kunnen plaatsen voor pre-productie en prototyping.

Het aanbod connectoren van Samtec worden tevens toegevoegd aan de uitgebreide online bibliotheek van meer dan 30.000 3D CAD-modellen, die gratis op RS Online gedownload kunnen worden in diverse formats.

Deze modellen kunnen rechtstreeks geïmporteerd worden in de meest gebruikte CAD-softwarepakketten, waardoor een snellere productintegratie voor de ontwerper mogelijk wordt.

Kevin McCormack, Global Head of Interconnect, Passives and Electromechanical, RS Components zegt: “Samtec is een erkende leverancier in de interconnectie-industrie en heeft bekroonde servicemogelijkheden om haar sterke productaanbod te ondersteunen.

Ons gemeenschappelijke doel om ontwerpingenieurs te ondersteunen met gratis open-source informatie en tools om hun ontwerpen te versnellen, zorgt ervoor dat klanten aanzienlijk voordeel van deze samenwerking zullen ondervinden.”

Alan McLean, European Director, Samtec: “We zitten op één lijn met RS in ons doel om ontwerpingenieurs toegang te verschaffen tot uitgebreide technische informatie om het ontwerpproces te vergemakkelijken. De groeiende populariteit van de gratis online tools en hulpmiddelen die RS biedt, vormt het bewijs van hun waarde voor community voor ontwerpingenieurs en we zijn zeer verheugd dat we samen met RS onze 3D CAD-modellen in hun website kunnen integreren.”

Voor het gehele assortiment producten voor interconnectiviteit gaat u naar Samtec op RS Online.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.