• 06/02/2013

RS Components introduceert nieuwe Raspberry Pi Model A - persbericht

De nieuwe module is uitgerust met de meest noodzakelijke functies waarmee het een voordelig en energiebesparend alternatief is voor de bestaande Model B-versie.

Trefwoorden: #Raspberry Pi, #Raspberry Pi Foundation, #RS Components, #systeembouwers

Lees verder

Productnieuws

ENGIUNEERINGNET -- RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, levert binnenkort de Model A-versie van de Raspberry Pi, de voordelige computerboards van creditcardformaat die ontworpen zijn om het programmeren onder elektronica-ontwerpers wereldwijd te bevorderen.

RS heeft daarnaast een nieuwe distributieovereenkomst met de Raspberry Pi Foundation getekend om de Raspberry Pi's wereldwijd te leveren.

De Raspberry Pi Model A met een werkgeheugen van 256 MB RAM bevat een enkele USB-poort en heeft geen ethernet-verbinding in tegenstelling tot de bestaande Model B-versie.

Daardoor hebben de nieuwe Model A-boards naast een lagere prijs, ook een lager profiel en verbruiken ze aanzienlijk minder energie dan Model B. Het is geschikt voor batterijgevoede toepassingen op afstand, zoals robotica of dataloggers, of voor het maken van een media center in huis.

Ook is het ideaal te gebruiken voor industriële besturings- en automatiseringstoepassingen die standaard minder on-board functies vereisen bij het ontwikkelen.

“De komst van de Model A-boards is goed nieuws voor iedereen die toepassingen wil ontwikkelen met zijn Raspberry Pi met een lager energieverbruik,” aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS.

“De lage prijs maakt het nog aantrekkelijker voor systeembouwers en verhoogt de toegankelijkheid voor degenen die met een beperkt budget werken, zoals in het onderwijs.”

Eben Upton van de Raspberry Pi Foundation voegt hieraan toe, “Wij zijn erg blij dat wij eindelijk de nieuwe Model A-boards kunnen aanbieden. Het lagere energieverbruik zorgt ervoor dat het geschikt is voor uiteenlopende Raspberry Pi-projecten.”

“Daarnaast zijn wij verheugd om programmeren toegankelijk te maken voor een nog lagere prijs, iets waarnaar we al streven sinds we de Raspberry Pi Foundation als charitatieve instelling hebben opgezet. De Model A Raspberry Pi's worden binnenkort aan onze distributeurs geleverd en naar verwachting krijgen klanten de nieuwe modellen vanaf februari in handen. Dit project is de uitkomst van onze al lang bestaande ambitie om de wereld een computer van € 20 te leveren.”

De Raspberry Pi Model A-boards kunnen nu worden besteld met de bijbehorende accessoires en randapparatuur via de website van RS Components.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.