• 13/02/2013

Gasdrukveren van ACE zijn bestand tegen hoge temperaturen - persbericht

Het onafhankelijke testinstituut Brunel Car Synergie heeft speciale gasdrukveren voor hoge temperatuurbereiken van twee fabrikanten onder dynamische omstandigheden een week lang getest.

Trefwoorden: #ACE Stoßdämpfer, #Brunel, #Brunel Car Synergies, #Gasdrukveren

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE Stoßdämpfer GmbH en Brunel Car Synergies GmbH )

De testobjecten van ACE Stoßdämpfer GmbH bereikten hierbij opmerkelijke resultaten.

De in Bochum gevestigde Brunel Car Synergies GmbH is een dochteronderneming van de Brunel GmbH die in de Bremer Airport City gevestigd is. De ondernemig is een van de toonaangevende aanbieders van engineeringsdiensten in Duitsland en brengt knowhow en ervaring van circa 3.000 hooggekwalificeerde ingenieurs, informatici, technici en managers samen.

Tot de taken behoren het oplossen van complexe taken in de gehele procesketen van ontwikkeling tot constructie, verificatie, prototyping, testen tot aan managementsupport. Tests voor de auto-industrie is hun dagelijks werk.

Dus het was niet verwonderlijk dat de Bochumers onlangs een opdracht kregen om vijf gasdrukveren te testen. Immers bevinden zich deze machine-elementen voor de ondersteunig van handkracht bij het openen en sluiten van kleine en grote klappen, kappen en luiken in vrijwel elke kofferbak van een personenauto.

Buitengewoon werd dit geval echter door twee factoren: Ten eerste moesten speciale gasdrukveren voor hoge temperatuurbereiken worden getest, ten tweede werd door een van de fabrikanten zelf de opdracht gegeven: "Het feit dat een onderneming op haar eigen initiatief in de aanval gaat en vergelijkingstests in opdracht geeft, overkomt ons niet al te vaak", zegt Dominik Rüther, in dit geval projectmanager in het Bochumer keur- en testcentrum van Brunel.

De ACE Stoßdämpfer GmbH besloot om deze stap te zetten, omdat de specialisten voor alle soorten dempingsoplossingen over hun eigen kwaliteit overtuigd zijn en dit door een gerenommeerde partij bevestigd willen hebben.

Volgens Dominik Rüther een vrij riskante onderneming: "Opdrachtgever of niet, we zijn objectief aan de zaak begonnen. Anders zou dit onze reputatie bij onze internationale partners schade oplopen."

In concreto ging het erom om de met zuivere stikstof en olie gevulde gasdrukveren onder dynamische omstandigheden op functionaliteit te testen.

"Dat is zinvol. Hier moeten aanzienlijk grotere verschillen heersen als onder statische omstandigheden. De belastingen die op de gasdrukveren inwerken zijn in deze gevallen aanzienlijk groter", aldus Rüther.

Om een nauwkeurige uitspraak over de levensduur te verkrijgen, werden de tests toegepast op een maximum van 50 uur. Getest werden uiteindelijk slechts vier in plaats van vijf testobjecten, omdat de vijfde reeds vóór de werkelijke belastingstest grote schade aan de zuigerstang opliep, zodat deze niet meer aan de wedstrijd kon deelnemen.

De testresultaten spreken voor zich
Om zinvolle resultaten te verkrijgen, zorgde de Brunel Car Synergies GmbH ervoor dat de gasdrukveren tijdens de testreeks in een kamer met constante temperatuur verhit werden tot 160 °C.

De testobjecten waren hierbij d.m.v. adapters vast op steunpunten bevestigd. Tegelijkertijd werd door een computergestuurde krachtinwerking gewaarborgd, dat alle gasdrukveren werden onderworpen aan identieke belastingen in de z-richting.

De permanente belastingen moesten alleen worden gestopt door breuk van de gasdrukveren of bij een krachtverlies tijdens de uitgevoerde curvemeting op 1,75 kN perskracht. Na de teststart was onmiddellijk na de eerste belastingscycli bij de niet van ACE afkomende gasdrukveren geen tegenkracht meer te registreren.

De pakkingen van deze waren al gedeeltelijk uit de behuizing gegleden. Bij de overgebleven drie producten van de ACE Stoßdämpfer GmbH dook het krachtverlies, die de test dus beëindigde, bij het ene testobject na 3.000 en bij de andere na 5.000 cycli op.

Een andere speciale gasdrukveer van ACE met speciale afdichtingstechniek bleek met 10.000 cycli de meest duurzame. Rainer Loh, productmanager van ACE industriële gasdrukveren, is tevreden: "Als je bedenkt dat de 5.000 resp. 3.000 cycli bij deze duurzaamheidstest strikt genomen telkens bestaan uit dubbele slagen, dan zijn deze prestaties met name voor dit temperatuurbereik meer dan opmerkelijk. Dat een van onze speciale gasdrukveren zelfs 10.000 cycli haalt, maakt ons heel trots."

Conclusie: Kwaliteit en flexibiliteit bij ACE
Kwaliteitsbewuste gebruikers, vooral als zij gasdrukveren bij hoge temperaturen moeten gebruiken, vinden bij de modellen van ACE Stoßdämpfer GmbH de juiste alternatieven. Wie geïnteresseerd is aan een langdurig gebruik van deze gasdrukveren ook onder dynamische omstandigheden, krijgt met de onderhoudsvrije gasveren uit de HT-serie van ACE geschikte uitvoeringen.

Deze voor hoge temperaturen met een speciale afdichtingstechniek uitgeruste modellen hebben bij ACE de type-aanduidingen GS-15 t/m GS-40. Voor deze dempingsoplossingen hoeft men overigens ondanks de hoge kwaliteit geen enkele inperking voor wat betreft de flexibiliteit te maken.

De vergeleken met de standaard gasdrukveren niet alleen tegen hitte, maar ook tegen condensatie en agressieve reinigingsmiddelen bestendige varianten zijn beschikbaar als gasdruk- en gastrekveren.

Als gasdrukveren zijn deze beschikbaar met een zuigerstangdiameter van 6 tot 20 mm en cilindrische buizen met een diameter tussen 15,6 tot 40 mm. Als gastrekveren zijn deze beschikbaar met een 6-mm-zuigerstang en 19-mm-buis tot en met 28-mm-zuigerstang in 40-mm-buis. Zo variabel de diameters van zuigers en buizen zijn is ook de brede waaier van aansluitingen.

Of gaffelkoppen, scharnierogen, kogelgewrichten of kogelschotels en nog veel meer, in combinatie met de montagetoebehoren van ACE bent u zo goed als voor iedere situatie afgedekt.

Deze omstandigheid en het feit, dat het Langenfelder bedrijf alle gasdrukveren ook als rvs-uitvoeringen levert, zijn naast de zeer goede testresultaten van Brunel Car Synergies GmbH verdere kwaliteitskenmerken.


Meer informatie:
www.ace-ace.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Küchmedia


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.