• 05/03/2013
  • |     BB

Agfa Graphics zegeviert in octrooizaak tegen Chinezen

Nederlandse Hof van Beroep bevestigt inbreuk van Agfa's basisoctrooi op digitale drukplaten door Chinese concurrent Xingraphics.

Trefwoorden: #agfa, #Atécé, #Hof van Beroep, #Xingraphics gevaert

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Op 29 januari 2013 heeft het Nederlandse Hof van Beroep zijn beslissing bekend gemaakt in het octrooigeschil tussen Agfa Graphics en zijn Chinese concurrent Chengdu Xingraphics.

'Het Hof heeft beslist dat de verkoop door Xingraphics van de 'FIT' digitale drukplaten inbreuk maakt op een octrooi van Agfa', zo meldt het bedrijf uit Mortsel bij Antwerpen.

Door de uitspraak moeten Xingraphics en zijn Nederlandse verdeler Atécé stoppen met de verkoop van de drukplaten, en dienen ze een schadevergoeding te vertalen (plus de juridische kosten, uiteraard).

Het verbod tegen verdere inbreuk slaat naar verluidt niet alleen op de FIT-platen maar ook op elke andere 'positief-werkende' thermische plaat die gebruik maakt van de geoctrooieerde technologie.

"Deze beslissing van het Hof bevestigt dat we een sterke octrooiportefeuille hebben die goed is onderbouwd en relevant voor de industrie. Het geeft een sterk signaal dat het ons ernst is onze technologie te beschermen tegen inbreukmakers", zei Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics.


ACHTERGROND
Agfa-Gevaert is één van 's werelds toonaangevende bedrijven in de beeld- en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de drukindustrie (Agfa Graphics), de zorgsector (Agfa HealthCare) en specifieke industriële toepassingen (Agfa Materials).