• 07/03/2013
  • |     BB

Recticel ontsnapt aan Spaanse boete voor kartelvorming

De Spaanse Nationale Concurrentiecommissie heeft tien bedrijven een boete opgelegd voor kartelvorming rond PU-schuim. Recticel ontsnapt eraan dankzij de 'clementieregeling'.

Trefwoorden: #europese commissie, #kartel, #recticel, #Recticel Iberica

Lees verder

Nieuws

( Foto: Recticel )

ENGINEERINGNET.BE – Het Belgische Recticel meldt in een officiële mededeling dat CNC – de Spaanse Nationale Concurrentiecommissie – gisteren een boete heeft opgelegd aan tien bedrijven in de Spaanse markt.

Tot de tien behoort Recticels 'Iberica SL'-filiaal, maar bijvoorbeeld ook de nationale sectorvereniging.

De tien zijn schuldig bevonden voor kartelvorming op de markt voor de productie van soepel polyurethaanschuim voor de comfortindustrie.

Recticel Iberica SL werd naar verluidt vrijgesteld van betaling op grond van de 'clementieregeling' van de CNC. Dat type regeling wordt toegekend aan organisaties die bij een kartel betrokken zijn, en dat als eerste aan de bevoegde instanties melden. In ruil krijgen ze volledige boete-immuniteit.

Recticel liet op 4 maart 2011 al weten dat dit nationale onderzoek volledig losstaat van de lopende inspectie van het Directoraat-Generaal Concurrentie van de Europese Commissie. In dit dossier van de Commissie is Spanje naar verluidt niet betrokken.