• 20/03/2013

Solar Team Twente presenteert ontwerp nieuwe zonneauto

Op 22 maart presenteert Solar Team Twente aan partners en pers het ontwerp van haar nieuwe zonneauto in Wolff CineStar in Enschede.

Trefwoorden: #auto, #solar challenge, #Universiteit Twente, #zonneauto, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: UTwente )

ENGINEERINGNET.NL -- Met dit ontwerp wil het team in oktober 2013 als eerst de finishlijn van de World Solar Challenge in Australië passeren.

Solar Team Twente bestaat uit zestien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Anderhalf jaar lang stoppen zij met hun studie met één ultiem doel: het winnen van de World Solar Challenge.

Het team heeft momenteel een collectief van meer dan 100 bedrijven aan zich gebonden die ondersteuning bieden. Solar Team Twente doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan de World Solar Challenge.

Op 6 oktober start de World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Meer dan 3.000 kilometer, van noord naar zuid, dwars door de Australische out back.

Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met haar zelfgebouwde zonneauto door de Australische woestijn.

Het team wil de race in vier dagen afleggen en overnacht in een tentenkamp in de out back.

Door een reglementswijziging rijden dit jaar alle auto's op vier wielen. Net als de andere teams, reed het Solar Team Twente in vorige edities op drie wielen.

De zonneauto’s gaan door de nieuwe regel steeds meer op personenauto’s lijken. Bovendien heeft de reglementswijziging tot gevolg dat er door alle teams een geheel nieuw concept ontworpen moet worden. Dit maakt de race dit jaar extra spannend.


(GL)