• 28/03/2013
  • |     BB

Geert Versnick geeft Eandis-voorzitterschap door aan burgemeester Piet Buyse

Na de gemeenteraadsverkiezingen worden de kaarten aan de top van Eandis herverdeeld. Burgemeester van Dendermonde Piet Buyse is de nieuwe voorzitter. Hij volgt Geert Versnick op.

Trefwoorden: #buyse, #eandis, #piet buyse, #tobback, #versnick

Lees verder

personalia

( Foto: Eandis, Piet Buyse )

ENGINEERINGNET.BE -- Op 27 maart 2013 vond in Melle de Buitengewone Algemene vergadering van Eandis plaats. Tijdens deze zitting werden – naar aanleiding van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen – de nieuwe bestuurders van Eandis benoemd.

De nieuwe voorzitter wordt Piet Buyse. Hij werd in 1958 geboren en is licentiaat geschiedenis (1980). Sedert 1981 is hij leraar geschiedenis in het Vrij Technisch instituut van Dendermonde.

Zijn politieke carrière begon in 1980 als parlementair medewerker. In de periode 1986-1988 was hij stafmedewerker op het kabinet Leefmilieu. Vanaf 1987 tot en met 1994 was hij provincieraadslid in Oost-Vlaanderen.

Zijn politieke carrière op lokaal niveau start in 2000 toen hij verkozen werd als gemeenteraadslid en eerste Schepen van de stad Dendermonde. Sinds 2007 is hij burgemeester van Dendermonde.


ACHTERGROND
De gloednieuwe Raad van Bestuur ziet er nu als volgt uit: Piet Buyse (Voorzitter), Koen Kennis (1ste Ondervoorzitter), Geert Versnick (2de Ondervoorzitter) en Louis Tobback (3de Ondervoorzitter).

De overige leden zijn Christoph D’Haese, Christof Dejaegher, Paul Diels, Greet Geypen, Luc Janssens, Piet Lombaerts, Luc Martens, Patrick Mensalt, Katrien Partyka, Ilse Stockbroekx, Sven Taeldeman en Filip Thienpont.