• 03/04/2013
  • |     BB

US Navy verkiest Belgische röntgentechnologie

‹Dit is Belgisch› Agfa HealthCare sluit contract met de Amerikaanse zeemacht voor levering van complete medische beeldvormingsoplossingen.

Trefwoorden: #agfa, #agfa healthcare, #US Navy, #zeemacht

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agfa HealthCare )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Belgische Agfa HealthCare maakt bekend dat het een contract heeft afgesloten met de zeemacht van de Verenigde Staten om de ziekenboegen van meer dan 30 schepen te upgraden naar state-of-the-art digitale radiologische uitrusting.

Concreet gaat het om zowel draagbare als stationaire röntgensystemen voor onderzoeken in onder meer de afdelingen intensieve zorgen, de spoedafdeling, in de operatiekamer of bij het bed van de patiënt.

Daarnaast heeft de Navy archivatiesstemen en een spraakherkenningssysteem voor diagnostische verslaglegging besteld. Deze systemen laten de radiologen toe op een eenvoudige wijze verslagen te dicteren, aan te passen, te coderen en te ondertekenen in een tijdsbestek van luttele minuten, wat het proces van verslaglegging verder ten goede komt.

Agfa en de Navy zijn geen onbekenden voor elkaar. De Belgen zijn nu exclusieve leverancier van dergelijke oplossingen op meer dan 55 schepen van de Amerikaanse zeemacht. De contractwaarde werd niet meegedeeld.