• 03/04/2013

Google volhardt in schending privacyregels, stelt Europa

Google laat na privacyregels aan te passen, aldus Franse CNIL-commissie. Daardoor dreigt het bedrijf de komende maanden boetes van verschillende Europese lidstaten in de bus te krijgen.

Trefwoorden: #cnil, #google, #privacy

Lees verder

Nieuws

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET - De nieuwe privacyregeling werd vorig jaar ingevoerd, en voegt gegevens van Google’s verschillende diensten samen. Zo kan Google onder meer erg gedetailleerde profielen maken van zijn gebruikers.

Bij de lancering startten de gezamenlijke privacybeschermers van de 27 EU-lidstaten een onderzoek. Na enkele maanden vroegen ze het Amerikaanse bedrijf om aanpassingen te maken aan de gewraakte privacyregeling. Het kreeg daarvoor vier maanden de tijd.

Die deadline is ondertussen verstreken, en volgens de Franse privacywaakhond, de Commission Nationale de l’Informatique et des Libertes (CNIL), zijn die aanpassingen niet gebeurd. Het CNIL maakt de zaak nu over aan de verschillende Europese lidstaten.

Zo zit de kans erin dat Google boetes krijgt van verschillende lidstaten in de komende maanden, wanneer elke lidstaat zijn eigen onderzoek gevoerd heeft.

De zoekgigant zelf zegt in een verklaring dat het de privacy van zijn gebruikers heel belangrijk vindt en dat het de Europese regels respecteert. (bron: ZDNet, Els Bellens)