• 17/04/2013

RS Components stelt nieuwe ontwerptool DesignSpark PCB Versie 5.0 voor

De nieuwe ontwerptool DesignSpark PCB Versie 5.0 van RS Components biedt ingenieurs tijdsbesparing en foutreductie.

Trefwoorden: #DesignSpark PCB, #distributeur, #elektronica- en onderhoudsproducten, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de nieuwste versie van de gratis professionele ontwerpsoftware DesignSpark PCB geïntroduceerd.

DesignSpark PCB Versie 5.0 integreert twee extra functies die ontwerptijden voor ingenieurs verder verkorten en fouten tijdens het ontwerpproces minimaliseren.

Deze nieuwe release bouwt voort op de vorige versie van DesignSpark PCB, die in oktober 2012 aangekondigd werd en toegang bood aan de toonaangevende ModelSource-bibliotheek, eenvoudige componentenselectie, offertetool en PCB-prototype-ondersteuning.

Online Design Rule Checking (DRC)
Design Rule Checking bepaalt of de fysieke lay-out van een geïntegreerde schakeling voldoet aan een aantal aanbevolen parameters, die ontwerpregels genoemd worden. DRC is een belangrijke stap tijdens de fysieke verificatie van een ontwerp, die normaal gesproken uitgevoerd wordt na het ontwerp.

Online DRC haalt deze stap naar voren, waardoor de ingenieur fouten al tijdens de ontwerpfase kan detecteren en elk probleem gemarkeerd wordt voordat het ontwerp afgerond is en de lay-out voltooid is.

Het opnemen van online DRC in DesignSpark PCB Versie 5.0 is een belangrijke toevoeging aan de functionaliteit van de software en levert een aanzienlijke tijdsbesparing op voor de gebruiker, aangezien veel fouten onmiddellijk rechtgezet kunnen worden met een minimale kans op domino-effect op de rest van het ontwerp, zodat maximale prestaties en betrouwbaarheid verzekerd zijn.

Bussen
Digitaal ontwerpen wordt steeds meer gemeengoed en dit heeft geresulteerd in het gebruik van on-chip-bussen om data over te dragen, waardoor de ingenieur meerdere datasignalen in een bus kan combineren in veelvouden van 8 (bijv. 8, 16, 32).

In plaats van het tekenen en/of labellen van de afzonderlijke draden in een schema, kan een enkele ‘busdraad’ gebruikt worden om verwante draden weer te geven, waardoor het uiteindelijke schema eenvoudiger wordt.

Hierdoor kunnen simulatie en debugging uitgevoerd worden met een minimum aan fouten. Bussen zijn rechtstreeks aan DesignSpark PCB Versie 5.0 toegevoegd, waardoor de ingenieur het schema kan verfijnen tijdens de ontwerpfase.

“Het aantal gebruikers van DesignSpark PCB is enorm gegroeid sinds we de software in juli 2010 lanceerden; er zijn wereldwijd meer dan 155.000 downloads geregistreerd,” zei Mark Cundle, Head of Technical Marketing bij RS.

“Feedback van gebruikers vormt een belangrijk deel van de ontwikkeling van de tool en naar deze twee nieuwe functies werd vaak gevraagd vanuit de community. De relaties die we met sommige gebruikers ontwikkeld hebben dragen bij aan de vorming van de toekomstige richting van de software en dit zorgt ervoor dat onze voortdurende investering in DesignSpark PCB gebaseerd is op de behoeften van ingenieurs.”

De DesignSpark PCB tijdlijn:

  • Juli 2010 – Eerste Release van DesignSpark PCB
  • Maart 2011 – Toevoeging van 3D-visualisatie van PCB lay-outs en verhoogde functionaliteit op het gebied van bibliotheekmanagement.
  • November 2011 – Toevoeging van simulatie-interface, ontwerpcalculators en componentgroepering.
  • Oktober 2012 – Uitgebreide bibliotheekmanager met toegang tot 80.000 onderdelen in de ModelSource-componentenbibliotheek en toevoeging van prijsopgave-functionaliteit voor Bill-Of-Materials en PCB-fabricage.
  • Februari 2013 – Integratie van online Design Rule Check en bussen.

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.