• 23/05/2013
  • |     BB

Zetes mag 1,5 miljoen visa produceren voor Senegal

‹Dit is Belgisch› Zetes is erin geslaagd een BOT-opdracht voor de levering van naar schatting 1.500.000 Senegalese visa binnen te halen. Plus 66 vaste biometrische scanstations. Een referentie.

Trefwoorden: #biometrisch, #senegal, #zetes

Lees verder

Nieuws

( Foto: Zetes )

ENGINEERINGNET.BE – Zetes haalt met de opdracht een BOT-contract (Build, Operate & Transfer) binnen: het mag 66 vaste registratiestations leveren aan Senegalese ambassades, consulaten en grensposten, én over een periode van vijf jaar naar schatting 300.000 visums per jaar produceren.

Door de BOT-formule te gebruiken kan de Senegalese overheid de vereiste investeringen beperken en spreiden in de tijd.

Nadat de gegevens van de aanvragers biografisch en biometrisch geregistreerd zijn, worden ze in een enkele databank geconsolideerd en ontdubbeld met behulp van het AFIS-systeem (Automated Fingerprint Identification System).

Vervolgens kan de operator het zelfklevende biometrische visum afdrukken dat in het paspoort wordt geplakt.

CEO Alain Wirtz benadrukt de veelzijdigheid van zijn bedrijf als troef om dit type contracten te verwerven: "Onze in België gevestigde productievoorziening voor industriële identificatiemachines zal de registratiestations ontwikkelen en produceren, terwijl onze divisie FasTrace de oplossing voor onlineregistratie verzorgt."

De contractwaarde werd niet meegedeeld.


ACHTERGROND
De groep Zetes heeft haar hoofdkwartier in België en stelt meer dan 1000 personen te werk in zestien EMEA-landen. In 2012 bedroeg de geconsolideerde omzet € 214 miljoen.