• 05/06/2013
  • |     BB

Prins Filip op missie in Californië om Waalse technologie te promoten

‹Dit is Belgisch› Prins Filip en hele rits politici op missie in VS om Belgische - en vooral Waalse - technologie te promoten. Onder meer de hightech-bril van Psychomed voor ‹het ontspannen van de geest›.

Trefwoorden: #prins filip, #psio, #psychomed, #reynders, #technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: Psychomed )

ENGINEERINGNET.BE – Eén wapenfeit is er al zeker: op 3 juni werd in aanwezigheid van de prins een exclusieve distributiedeal voor het Amerikaanse grondgebied ondertekend tussen een VS-bedrijf en het Waalse Psychomed.

Dat bedrijf heeft naar verluidt 'een kleine revolutie ontketend binnen de wereld van de MP3 en zal vanaf juli verkocht worden in de meest prestigieuze winkels in de VS.' Concreet gaat het om een MP3-kleurenspeler, de hightech-bril 'Psio', die uitgerust is met oortjes.

Psychomed, gevestigd in het Waals-Brabantse Lasne, kreeg voor de ontwikkeling van de bril sinds 1997 steun van het Waalse Gewest. Het jonge bedrijf pompte er zelf 5 miljoen euro in en wil naar eigen zeggen 'de wereld een gebruiksvriendelijke tool aanbieden voor het ontspannen van de geest'.

Onder meer NASA heeft volgens het Waalse bedrijf zijn bril aangekocht om de stress van de ingenieurs onder controle te houden. En piloten van Francorchamps testten de technologie van Stéphane Dumonceau-Krsmanovic, waarop de Waalse bril is gebaseerd, al in 1990 met succes uit.

Ook de wielerploeg van Greg Lemond gebruikte tijdens de Ronde van Frankrijk van 1995 de voorloper van de MP3-bril al als recuperatietool.

De Psio is gebaseerd op een 'bewezen' technologie. In die zin is de bril dus niet experimenteel. Er zijn volgens Psychomed al een twaalftal concurrentiële producten op de markt, de meeste van Amerikaanse origine.


ACHTERGROND
Psychomed is eigendom van Stéphane Dumonceau (voormalig fabrikant van zintuiglijke isolatieblokken en ontwerper van het label 'audiocament' in de apotheek) en Thierry Pierson (voormalig oprichter van het bekende OGONE, een Belgisch bedrijf voor online betalingen dat 2 maanden geleden verkocht werd aan de Franse groep Ingenico voor 360 miljoen euro).

FOTO
Vlnr: oprichter Stéphane Dumonceau en Didier Reynders.