• 19/06/2013

RS Components stimuleert samenwerking elektronicaontwerp met 'DesignShare'

Uitbreiding op platform DesignSpark moedigt elektronica-ingeneurs aan om projecten te delen en samen te werken.

Trefwoorden: #DesignShare, #DesignSpark, #elektronica-ontwerpers, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- RS Components (RS) heeft het nieuwe open-source-project ‘DesignShare’ geïntroduceerd op DesignSpark, het platform voor elektronica-ontwerpers.

Het doel van ‘DesignShare’ is het faciliteren van projecten en het bevorderen van samenwerking binnen de ontwerp-community. DesignShare’ is ontwikkeld samen met Elektor, een toonaangevend magazine voor elektronica-ingenieurs.

In de ‘Ideeën’- of ‘Incubator’-sectie in DesignShare kunnen DesignSpark-leden ideeën voor projecten posten, discussies aangaan en commentaar vanuit de community vragen.

Van de populairste en hoogst gewaardeerde ideeën zal Elektor via het netwerk van ingenieurs de projecten opstarten.

Naarmate het project de verschillende fasen doorloopt (idee, voorstel, ontwerp, prototype en test & evaluatie) zullen de resultaten worden geüpload en gedeeld  met de DesignSpark-community.

In de ‘Projecten’-sectie kunnen gebruikers alle beschikbare projecten vinden, voorzien van relevante trefwoorden voor eenvoudige navigatie.

De afzonderlijke projectpagina's bevatten details van de ontwikkeling van het project in elke fase, samen met een aantal resultaten die het gebruikers mogelijk maken om het project zelf te bouwen.

Projectresultaten kunnen bijvoorbeeld PCB-schema's en lay-out-bestanden voor DesignSpark PCB bevatten, maar ook mechanische blauwdrukken, softwarecodes en/of machinecodes, mechanische tekeningen en CAD-bestanden.

Er is ook een plug-in naar de website van RS waar gebruikers de kit met de benodigde onderdelen kunnen vinden.

“Wij hebben de nieuwe ‘DesignShare’ samen met Elektor ontwikkeld om het voor ingenieurs, studenten en hobbyisten eenvoudiger te maken om samen te werken aan projecten en deze te delen met andere ingenieurs,” zegt David Tarrant, Head of Community Development bij RS.

“Dit vormt zeker een onderdeel van de evolutie van de online ontwerptools die wij bieden om iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in elektronicaontwerpen te ondersteunen. Daarnaast is het voor hun een fantastische manier om open over hun projecten te communiceren, of ze het nu voor hun plezier of werk doen.”

“Wij zijn de samenwerking met RS aangegaan omdat wij een gemeenschappelijk doel hebben om elektronica-ingenieurs op elk niveau te stimuleren zodat zij hun vaardigheden kunnen ontwikkelen,” zegt Wisse Hettinga, International Director voor Elektor, onderdeel van het internationale uitgeversbedrijf EIM.

“De online DesignSpark-community van RS heeft sinds de introductie enorm aan populariteit en reputatie gewonnen en heeft een continu groeiend aantal leden. Daarmee is het een ideaal forum om beginnende en ervaren ingenieurs te bereiken en om samenwerking en het delen van projecten aan te moedigen ter bevordering van verdere innovatie in elektronicaontwerp.” <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.