• 16/10/2013

Ronny Onkelinx: van onderhoudsingenieur tot holdingmanager bij Atlas Copco

Vlaming Ronny Onkelinx klimt op van onderhoudsingenieur bij Airpower tot holdingmanager voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij verhuist naar Istanbul.

Trefwoorden: #airpower, #atlas copco, #compressor, #Compressor Technique, #perslucht, #ronny onkelinx, #techniek

Lees verder

personalia

( Foto: Atlas Copco, Ronny Onkelinx )

ENGINEERINGNET - Met ingang van 1 december 2013 zal ex-onderhoudsingenieur ing. Ronny Onkelinx bij Atlas Copco als ' holdingmanager' verantwoordelijk zijn voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij vervangt Staffan Nordin, die met pensioen gaat.

Onkelinx heeft een diploma van industrieel ingenieur met een Master in Business Administration van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met de Northwestern University in Chicago.

Jeanette Livijn, Senior Vice President Organizational Development en Human Resources: “Ronny is een competent en succesvol leider die kan teren op veel ervaring in die regio's.”

De Belg Ronny Onkelinx trad in 1980 in dienst als onderhoudsingenieur voor Atlas Copco Airpower in Wilrijk. Hij heeft door de jaren heen met succes een aantal internationale functies bekleed binnen de afdelingen verkoop, marketing en bedrijfsontwikkeling.

Zo was hij verantwoordelijk voor het opzetten en structureren van de industriële verhuurafdeling voor compressortechniek en voor het opstarten van de diensten in het Midden-Oosten.

Onkelinx was ook al algemeen directeur voor Irak, voor Rental Europe, voor Compressor Technique Belgium en – meer recentelijk - voor het ontwikkelen van de activiteiten inzake afvalwaterrecuperatie binnen de afdeling Compressor Technique. Hij zal werken vanuit Istanbul.


(Bert Belmans)