• 23/10/2013

Philips boekt meer winst in derde kwartaal (+video)

Het elektronicaconcern boekte vorig kwartaal een nettowinst van 281 miljoen euro, wat ruim tweeënhalf keer meer is dan in 2012.

Trefwoorden: #Accelerate!, #elektronicaconcern, #hybride operatiekamer, #Philips

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips, Frans van Houten, CEO )

ENGINEERINGNET -- Deze winst is te danken aan een omzetgroei van 3% en het doorvoeren van bezuinigingen. De operationele resultaten verbeterden met 33% naar 634 miljoen euro.

De consumentendivisie maakte met 9% de grootste groei door. Bij de medische tak, Philips Healthcare, bleef de omzet stabiel. Bij de divisie licht steeg de omzet van LED-producten met 33% ten opzichte van vorig jaar, wat resulteerde in een totale groei van 3%.

Philips maakte verder bekend een programma te lanceren voor de terugkoop van eigen aandelen, ter waarde van 1,5 miljard euro.

De campagne 'Accelerate!' moet leiden tot een verlaging van de overheadkosten en leverde tot nu toe een brutobesparing op van 856 miljoen euro. Philips gaat in de komende periode wereldwijd 2200 banen extra schrappen, bovenop het eerder aangekondigde ontslag van 4500 werknemers. Het extra banenverlies moet leiden tot een verdere kostenbesparing van 300 miljoen euro.

Het concern heeft als doel om in 2013 een omzetgroei van 4 tot 6% te realiseren en een ebita-marge van 10 tot 12%. Wel verwacht Philips dat de aanhoudende tegenwind in de wereldeconomie de omzetgroei in de komende kwartalen ongunstig blijft beïnvloeden.

In de afgelopen tijd behaalde Philips succes met innovaties in opkomende markten. Zo installeerde Philips de eerste geavanceerde hybride operatiekamer in een vooraanstaande medische instelling in Moskou. Dit zal als voorbeeld dienen voor andere ziekenhuizen in Rusland.

Philips zette dit jaar een aantal nieuwe producten op de markt, zoals een slim luchtzuiveringsapparaat, een babymonitor en een digitale stylinghulp bij grooming.

Ook werd het bedrijf geselecteerd om gebouwen in Dubai te voorzien van intelligente LED-verlichting. Deze besparen 50% op het verbruik van elektra en passen bij Dubai's missie de meest duurzame stad ter wereld te worden.


(Lydia Heida)

Video: