• 25/10/2013

Belg staat open voor apps, maar eist volledige controle

Uitgebreid onderzoek in opdracht van Tapptic brengt houding van Belgen tegenover app-gebruik in kaart. Er zitten alvast verrassende kantjes aan …

Trefwoorden: #android, #app, #ict, #iphone, #smartphone, #Tapptic, #technologie

Lees verder

nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET.BE - Ondanks dat meer dan twee miljoen apps beschikbaar zijn in de verschillende app-stores, blijken 60% van de smarthonegebruikers minder dan 15 verschillende apps te gebruiken. 7% van de gebruikers installeert zelfs helemaal géén bijkomende apps op zijn smartphone of tablet.

"De consument wil zich niet laten afleiden door apps die hij sowieso niet gebruikt”, reageert Christophe Chatillon, oprichter van Belgisch app-ontwikkelaar Tapptic, op deze cijfers. “Eenmaal geïnstalleerd moet een app blijven boeien om niet in vergetelheid te vallen.”

Het onderzoek dat in opdracht van Tapptic werd uitgevoerd, toont aan dat smartphonegebruikers snel een app verwijderen wanneer ze hem al een tijdje niet meer gebruikt hebben. “Onze statistische software toont aan dat 90% van de geïnstalleerde apps binnen een periode van 90 dagen wordt verwijderd”, legt Christophe Chatillon uit.

“Hiervoor zijn diverse redenen: de app is niet meer nuttig, verlies van belangstelling door de gebruiker, het ontbreken van updates door de opdrachtgever, problemen met de werking van de app,... .”

De enquête toont aan dat gebruikers vooral interesse hebben in apps voor het beheren van sociale media (69,4%) en het ondersteunen van productiviteit (61,7%), gevolgd door apps voor games en informatie, die elk 57,7% van de appgebruikers blijven boeien.

Betalen voor app? Neen, dank u
Het merendeel van de gedownloade apps (71,1%) is ook gratis. Volgens de studie is minder dan één op vier (22,1%) van de respondenten bereid om te betalen voor een app.

Veel apps worden gratis aangeboden, maar proberen inkomsten te genereren via advertentieboodschappen in de applicatie. Ook hier zijn smartphonegebruikers weinig ontvankelijk: voor een derde van de deelnemers is de aanwezigheid van reclame een goede reden om een app eenvoudigweg te verwijderen.

Push-boodschappen, gepersonaliseerde meldingen of locatiegebaseerde meldingen kunnen ook op weinig animo rekenen: 75% van de Belgische smartphonegebruikers weigert systematisch dit soort meldingen.

Het is dan ook belangrijk om in de toekomst op zoek te gaan naar minder opdringerige vormen van publiciteit die inspelen op interactiviteit en die kunnen rekenen op de interesse van de gebruiker.


(Bert Belmans)

Ook Engineeringnet heeft app
Ook deze website kunt u via een app bezoeken, momenteel alleen voor Android smartphones (iPhone in aanvraag), en weldra ook voor Android tablets.

De app's maken géén gebruik van push-boodschappen, bevatten géén advertenties en bevatten enkel gebruik één van de hierboven 'minder opdringerig' genoemde vormen van publiciteit: gesponsord nieuws.

De Engineeringnet apps vallen in de nieuwscategorie, die volgens de studie 57,7% van de gebruikers weet te boeien.


LINK

Download de Engineeringnet app (via QR-code of rechtstreeks)
voor Android smartphones.