• 05/12/2013

TMS Terneuzen behaalt FPC-certificaat op basis van EN 1090

TMS Terneuzen behaalt 'Fabrication Production Control'-certificaat op basis van EN 1090, wat inhoudt dat het atelier vanaf juli 2014 onderdelen mag bewerken voor dragende staalconstructies.

Trefwoorden: #ce markering, #en 2090, #Fabrication Production Control, #fpc, #iss, #onderhoud, #pijpleiding, #techniek, #tms, #tms industrial services

Lees verder

Nieuws

( Foto: TMS )

ENGINEERINGNET -- Vanaf juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie te beschikken over een FPC-certificaat – 'Fabrication Production Control' - op basis van EN 1090. Voor basismaterialen in staal en aluminium is de CE-markering al langer verplicht.

Vanaf juli 2014 zijn dus ook de metalen onderdelen aan de beurt. Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, alle mogelijke profielen en beplatingen, maar ook bouwelementen zoals trappen en leuningen.

TMS Terneuzen heeft een fabrieksproductiebeheersysteem opgezet dat moet garanderen dat de processen onder controle zijn. Dat is nu dus gecertificeerd. De CE-verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese bouwproductenverordening 305/2011.

De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd.

'Wij streven naar het leveren van de optimale kwaliteit', stelt TMS Industrial Services in zijn nieuwsbrief. "Het behalen van dit certificaat ligt in lijn met deze doelstelling."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
TMS Industrial Services vindt zijn oorsprong in de Nederlandse Troost Pernis Groep, die in al die jaren een oersterke naam had opgebouwd. In maart 2008 kwam er een management buy-out, waardoor TMS Industrial Services in november 2008 een feit werd.

Doordat TMS Nederland in juni 2011 het technische deel van ISS Industrial Services kocht, kreeg het er drie Belgische vestigingen bij: Antwerpen, Gent en Tienen.

Het bedrijf voert onderhoudsopdrachten uit in een zeer breed scala aan markten en fabriceert staalconstructies en pijpleidingen. Onder de opdrachtgevers zijn er elektriciteitscentrales (conventioneel en nucleair), (petro)chemische bedrijven, tankparken, algemene productiefabrieken en ondernemingen in de food and beverage, automotive en consumerbranche.

De groep telt zowat 1.000 medewerkers, telt zeven vestigingen in Nederland en België, en behaalde in 2010 een omzet van zowat 40 miljoen euro (laatst bekende cijfer).