• 20/01/2014

RS Components lanceert de kleinste DC-DC-omvormer

De compacte geïsoleerde DC-DC-omvormerchips en -evaluatieborden van fabrikant Analog Devices zijn dé oplossing voor ruimte- en stroombeperking.

Trefwoorden: #DC-DC-omvormer, #elektronica- en onderhoudsproducten, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, lanceert de kleinste DC-DC-omvormer op de markt, geproduceerd door Analog Devices (ADI).

Analog Devices is een wereldwijde marktleider op het gebied van krachtige halfgeleiders voor signaalverwerking en een pionier in de digitale isolatortechnologie.

De ADuM5010, ADuM6010, ADuM521x en de ADuM621x maken gebruik van isoPower®, de gepatenteerde technologie van ADI voor geïsoleerde DC-DC-omvormers. Deze technologie zorgt voor een vermogen van 150 mW en neemt tegelijkertijd minder ruimte in dan concurrerende modulaire systemen.

De ADuM521x en ADuM621x bevatten ook twee kanalen met iCoupler®, de bekroonde data-isolatietechnologie van ADI, waarmee tot 75 procent ruimte op het bord wordt bespaard ten opzichte van systemen op optocoupler-basis.

Met de converters beschikken ontwerpers over een compacte, eenvoudig te implementeren en kosteneffectieve manier om te kunnen voldoen aan eisen op het gebied van geïsoleerde stroom en data.

Deze combinatie van grootte en vermogen betekent ook een oplossing voor de groeiende ruimte- en stroombeperkingen waarmee technici te maken hebben bij het ontwerpen van bedieningssystemen, test- en meetapparatuur, stroomvoorzieningen, motoraandrijvingen en andere productie- en bedieningstoepassingen.

Alle nieuwe DC-DC-omvormers bieden gereguleerde, geïsoleerde stroom aan, verstelbaar tussen 3,15 en 5,25 V. De ADuM5010 en de ADuM521x zijn gecertificeerd voor 2,5 kV-rms-isolatie (1 minuut), terwijl de ADuM6010 en de ADuM621x gecertificeerd zijn voor 3,75-kV-rms-isolatie (1 minuut) en tevens voor  versterkte isolatie conform VDE 0884-10.

Dankzij het gebruik van iCoupler zijn er op de ADuM521x en ADuM621x minder componenten nodig; dit zorgt voor vereenvoudiging en verbetering van de snelheid, de betrouwbaarheid en de efficiëntie van het ontwerp, doordat optocouplers niet langer nodig zijn.

Alle geïsoleerde DC-DC-omvormers van ADI zijn direct uit voorraad leverbaar bij RS en worden dezelfde dag nog verzonden. De ADUM5xxx-evaluatieborden (EVAL-ADUM5010EBZ en EVAL-ADUM5211EBZ) zijn ook verkrijgbaar op RS Online. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.