• 20/01/2014

Connect Group mag produceren voor Deutsche Bahn en RATP

Onderneming in Poperinge snijdt nieuw hoofdstuk aan: dankzij erkenning door Deutsche Bahn en RATP kan het serieproductie opstarten van reeks strategische producten voor spoorwegmarkt.

Trefwoorden: #Alstom, #ASML, #Atlas Copco, #Atos, #Barco, #connect, #connect group, #deutsche bahn, #mi09, #Philips, #ratp, #spoorweg

Lees verder

nieuws

( Foto: Connect )

ENGINEERINGNET.BE - Deutsche Bahn erkende Connect Group onlangs voor de levering en het onderhoud van elektriciteitsomvormers en andere elektrische modules. Deutsche Bahn is één van de grootste ondernemingen ter wereld in de markt van passagiers‐ en vrachtvervoer.

Dankzij de officiële mag Connect nu zowel in de Tsjechische Republiek als in België voor de Duitse spoorwegen produceren.

Tegelijkertijd verwierf het Belgische bedrijf ook de erkenning voor de levering van HVAC-modules voor de nieuwe MI09-dubbeldekstreinen van RATP, de Régie Autonome des Transports Parisiens.

De operator staat zelfs te boek als de vijfde grootste onderneming ter wereld voor openbaar vervoer. Ze baat alle modi uit – bus, metro, trein en tram – in en om Parijs. De MI09 elektrische treinen rijden op de RER A Lijn, één van de drukste treinverbindingen in Europa, die meer dan een miljoen reizigers per dag vervoert. Elke trein vervoert tot 1.725 mensen tegen een snelheid van maximum 120 km/u.

'De erkenning door deze twee operatoren betekent voor ons een grote doorbraak', laat Connect weten. 'Zowel Deutsche Bahn als RATP stellen de hoogste eisen in de markt'. Vertaling: schitterende referenties.

Connect werkt nu al voor ondernemingen zoals Alstom, ASML, Atlas Copco, Atos, Barco en Philips. Het bedrijf stelt vandaag zowat 1.600 mensen te werk over verschillende Europese vestigingen.


(Bert Belmans)