• 05/02/2014

RS Components introduceert versie 6.0 van ontwerptool DesignSpark PCB

RS introduceert nieuwe versie 6.0 van ontwerptool DesignSpark PCB met tijdsbesparende functies voor technici. Nieuwe door de DesignSpark-community ingediende functies werden geïntegreerd.

Trefwoorden: #DesignSpark PCB, #distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, #ontwerptool, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de nieuwste versie onthuld van DesignSpark PCB, de bekroonde professionele software voor schematische invoer en de layout van printplaten.

Versie 6.0 van DesignSpark PCB voegt drie veelgevraagde nieuwe functies toe, waarmee het gebruiksgemak voor ontwerpers nog groter wordt: vereenvoudigde export naar DesignSpark Mechanical, ‘crossprobing’ en eigen snelkoppelingen.

Hiermee wordt het gebruik van de krachtige tool nog eenvoudiger en kan de gebruiker nog sneller door ontwerpen heen navigeren.

Dankzij de geavanceerde mogelijkheden voor projectontwerp en productie is DesignSpark PCB een zeer populaire tool geworden; het programma heeft wereldwijd meer dan 200.000 gebruikers en is dé ‘open-source-hardware’-tool geworden voor het delen van, en samen werken aan, ontwerpen en projecten.

In deze zesde editie bouwt DesignSpark PCB voort op de vorige versie van de tool. Versie 5.0 werd in april 2013 gelanceerd en voegde extra functies toe, zoals online ‘design rule checking’ (realtime-DRC) en ondersteuning voor bussen.

IDF-export voor DesignSpark Mechanical
Met de lancering van DesignSpark Mechanical in september 2013 kregen gebruikers van DesignSpark PCB de mogelijkheid om de mechanische onderdelen van hun producten te ontwerpen met een kostenloze tool uit het DesignSpark-pakket.

Hiervoor moeten ontwerpen vanuit DesignSpark PCB worden geëxporteerd in het veel gebruikte IDF-format. Na de enthousiaste ontvangst van DesignSpark Mechanical kwamen er reacties binnen van klanten die behoefte hadden aan een betere integratie van de programma’s.

Als tegemoetkoming aan deze vraag beschikt versie 6.0 van DesignSpark PCB over vereenvoudigde IDF-exportmogelijkheden, speciaal voor DesignSpark Mechanical.

Deze nieuwe interface maakt de overdracht van ontwerpen eenvoudiger en dankzij diverse voorgeconfigureerde parameters kunnen ontwerpen sneller worden geëxporteerd, terwijl het risico op fouten door de gebruiker wordt geminimaliseerd.

Crossprobing
De functie Cross Probe (X-probe) in versie 6.0 maakt het ontwerpproces nog sneller, doordat er binnen de software directe referentie mogelijk is tussen het schematische en het PCB-ontwerp.

Normaal gesproken is het redelijk eenvoudig om een component te vinden in de PCB-weergave, maar niet zo eenvoudig om het corresponderende symbool te vinden in het schema, tenzij de gebruiker uitzonderlijk goed bekend is met het systeem.

Met Cross Probe hoeft de gebruiker alleen maar op de component te klikken in de ene weergave en wordt hij vervolgens direct doorgeschakeld naar de component in de andere. De functie werkt zowel van de PCB- naar de schematische weergave als andersom.

Eigen snelkoppelingen
Met de nieuwe functie Custom Shortcuts (eigen snelkoppelingen) in versie 6.0 zijn er meer mogelijkheden om de gebruikersinterface aan te passen.

Gebruikers kunnen de tool nu configureren, waarbij ze hun eigen snelkoppelingen en sneltoetsen kunnen aanmaken en het programma zo veel eenvoudiger en sneller kunnen maken in het gebruik, vooral wanneer ze gewend zijn aan bepaalde sneltoetsen bij het gebruik van andere PCB-ontwerpprogramma’s.

“RS gaat door met het minimaliseren van kosten en complexiteit in het ontwerp van elektronica. Door de introductie van versie 6.0 bieden wij de best mogelijke ontwerpmogelijkheden voor open-source-hardware aan het alsmaar groeiende aantal DesignSpark PCB-gebruikers”, aldus Mark Cundle, Head of Technical Marketing bij RS.

“De reacties vanuit de DesignSpark-community zijn essentieel geweest voor de ontwikkeling van DesignSpark PCB en deze nieuwe versie van de software is een belichaming van deze werkwijze, waarmee technici kunnen innoveren met behulp van kostenloze, maar krachtige ontwerpprogramma’s.”

De tijdlijn van DesignSpark PCB:

  • Juli 2010: introductie van DesignSpark PCB.
  • Maart 2011: toevoeging van 3D-visualisatie van PCB-layouts en verbeterde functionaliteiten voor bibliotheekbeheer.
  • November 2011: toevoeging van een simulatie-interface, berekeningsinstrumenten voor ontwerpen en functionaliteiten voor het groeperen van componenten.
  • Oktober 2012: uitbreiding van het bibliotheekbeheer met toegang tot 80.000 onderdeelnummers in de ModelSource-componentbibliotheek en toevoeging van functionaliteiten voor het opstellen van stuklijsten en PCB-productielijsten.
  • April 2013: integratie van online-‘design rule checks’ en bussen.
  • Januari 2014: vereenvoudiging van de export naar DesignSpark Mechanical, toevoeging van de functionaliteiten Cross Probe en Custom Shortcuts. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.