• 10/02/2014

C-Power windpark produceerde tijdens winter 24% meer dan voorzien

Het C-Power windpark, dat in september vorig jaar officieel ingehuldigd werd, draaide in december en januari op volle toeren en produceerde in twee maanden 24% meer dan voorzien.

Trefwoorden: #C-Power windpark, #Climate Change and Infrastructure, #DEME, #EDF Energies Nouvelles, #het 2020 European Fund for Energy, #offshore windpark, #RWE Innogy GmbH, #Socofe, #SRIW Environnement, #Z-Kracht

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia (Hans Hillewaert )

ENGINEERINGNET.BE - Het C-Power windpark behaalde dit resultaat onder meer dankzij bijzonder gunstige windcondities en de hoge technische betrouwbaarheid van de windturbines.

De 54 windturbines, die 30 km ver in zee staan, zorgden in december en januari voor een elektriciteitsproductie van 277,4 GWh, ofwel een jaarverbruik van 80.000 gezinnen.

Deze productie is drie maal hoger dan de productie in de extreem slechte windmaanden juli en augustus 2013. De verklaring hiervoor zijn de gemiddeld hoge windsnelheden en het feit dat we in die twee wintermaanden slechts 8 dagen kenden met windsnelheden beneden de 20 kilometer per uur.

Het offshore windpark werd in de zomer van 2013 voltooid en zal jaarlijks zorgen voor de energievoorziening van meer dan 300.000 gezinnen en het voorkomen van de uitstoot van 415.000 ton koolstof in het milieu.


(Guy Leysen) , windmolens D1-D4 op de Thornton Bank)

ACHTERGROND
De aandeelhouders van C-Power zijn DEME, Z-Kracht, Socofe, SRIW Environnement, RWE Innogy GmbH, EDF Energies Nouvelles, het 2020 European Fund for Energy, Climate Change and Infrastructure.