• 06/03/2014

Wedstrijd bij SMC Pneumatics: Test je Talent voor Techniek

Prijzenpot ter waarde van 500 euro voor winnende leerling en 3.000 euro voor school: hang posters op in je technieklokaal, maak er fotootje van en voer extra opdracht uit.

Trefwoorden: #pneumatiek, #smc, #talent, #techniek, #wedstrijd

Lees verder

Opleiding

( Foto: SMC )

ENGINEERINGNET.NL - Techniek leren uit een boekje is altijd moeilijker dan daadwerkelijk in de praktijk zien hoe alles werkt. Onder dat motto richt SMC Pneumatics de tweede editie in van zijn wedstrijd 'Test je Talent voor Techniek'.

Doel is om jongeren op een leuke, interactieve en praktische manier technische aspecten te laten ontdekken uit de wereld van de pneumatiek.

Scholen en leerlingen die deze uitdaging aangaan, kunnen een SBTM (SMC Basis Training Module) winnen met een marktwaarde van ruim 3.000 euro. De winnende leerling ontvangt zelf een smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom ter waarde van 500 euro.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet de school vier posters van SMC ophangen in een technieklokaal. Leerlingen dienen daarnaast een opdracht uit te voeren en deze in te zenden naar SMC.

Zij moeten in dit geval een productcode van een bepaald product zien te achterhalen. "Op deze manier proberen we synergie te creëren tussen de scholen en onszelf", stelt de leverancier.


(Bert Belmans)

PRAKTISCH
Scholen dienen hun aanmelding (de aanmelding is tevens de aanvraag voor de posters) door te geven via info@smcpneumatics.be om de posters vervolgens op te hangen en te fotograferen.
Vervolgens dienen zij de foto’s te sturen naar wedstrijd@smcpneumatics.be, onder vermelding van deelname + naam van de school + naam van de leerkracht. Uiteraard dienen leerlingen de opdracht uit te voeren.