• 06/03/2014

Moeyersons in Londerzeel levert autokeuringsstation aan Noorwegen

Carrosseriebedrijf Moeyersons in Londerzeel bouwt voor Norges Automobil Forbund mobiel autokeuringsstation. "Bedrijf is enige constructeur in Europa met juiste kennis", aldus de Noren

Trefwoorden: #autokeuring, #economie, #Moeyersons

Lees verder

Techniek

( Foto: Moeyersons )

ENGINEERINGNET.BE - Het voertuig is zopas, na meer dan 700 uren studie en 10 maanden productie, naar Noorwegen vertrokken, weet het bedrijf te melden.

Naast een automatisch nivelleringssysteem, 3 zijdelingse uitschuivers en een omhoogschuivend dak monteerde Moeyersons in het voertuig ook een batterijsysteem met lader, generator en compressor, verwarming, airco, warmtegordijn, douchecabine, toilet, kitchenette en een kantoor.

Voorts integreerde Moeyersons in het keuringsstation ook een schokdempertester, een schaarlift, een diagnosecentrum en gespecialiseerde apparatuur om olie te verversen, de wielen uit te lijnen en de koplichten af te stellen.

Volgens NAF is de Belgische firma de enige constructeur in heel Europa met de juiste kennis en vakmanschap om dit voertuig te kunnen bouwen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Moeyersons is een carrosseriebedrijf dat de kastopbouw maakt voor vrachtwagens, zowel voor bedrijven die een tijdelijke werkplek op locatie nodig hebben, als voor bedrijven met eigen regionale distributieactiviteiten.