• 10/03/2014

Total Cost of Ownership LearnShops op Maintenance 2014 - invitatie

Heeft u al uw kosten van uw machinepark in kaart? Alles over Total Cost of Ownership op 27 maart 2014 in Antwerp expo.

Trefwoorden: #easyFairs, #Maintenance, #Pumps&Valves, #Total Cost of Ownership LearnShops

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het begrip Total Cost of Ownership ofwel Life Cycle Management is geen nieuw gegeven, maar tot op de dag van vandaag wordt de gehele economische levensduur van machineparken niet volledig in kaart gebracht.

Te vaak wordt gekeken naar de korte termijn en weegt enkel de initiële aankoopkost door. Maar hoe kwantificeren we de doorlooptijd, de capaciteit en de uitval of hoe monitoren we het verbruik in energie en grondstoffen? Wat kost dit ontwerp aan onderhoud? En welke methoden zijn aangewezen om de levenscyclus van de assets in kaart te brengen? Leer het via Total Cost of Ownership learnShops.

Klik hier om u in te schrijven voor een of meerdere infosessies.

Het programma van donderdag 27 maart in hal 1 van Antwerp expo:

10:30 - 11:05 | In kaart brengen & verbeteren in concrete cijfers!
Naarmate bedrijven groeien worden ook hun processen vaak complexer. Ook worden nieuwe processen of delen ervan geïntegreerd in bestaande installaties. Dit leidt tot inefficiënte materiaal- en informatiestromen met verliezen tot gevolg (tijd, grondstoffen, resources, capaciteit en uitval). De LEAN methodologie helpt u niet alleen deze stromen en pijnpunten in kaart te brengen, maar ook om de kost van verliezen te kwantificeren en zo een met feiten en cijfers onderbouwd verbeteringsplan te initiëren.
Jan Verbist, Site Manager Fleurus - Sovitec

11:10 - 11:45 | Wat gaat dit ontwerp kosten aan onderhoud?
Onderhoudskosten vormen bij veel investeringen een belangrijk deel van de totale levensduurkosten. De kosten van stilstanden en storingen kunnen nog veel hoger oplopen dan de directe onderhoudskosten. Daarom is het belangrijk in een vroeg stadium van ontwerp inzicht te krijgen in de onderhoudskosten van verschillende alternatieven. Tijdens deze lezing maakt u kennis met een methode om deze kosten correct in te schatten.
Jo Simoens, Business Development Manager & Roeland Bellens, Project Manager - Egemin Consulting

11:50 - 12:25 | TCO een praktijkgerichte benadering
Het begrip Total Cost of Ownership (TCO) bestaat al meer dan 20 jaar. Het wordt echter onvoldoende gebruikt in de bedrijfswereld. Te vaak wordt gekeken naar de korte termijn en weegt enkel de initiële aankoopkost door. Zoals PAS55 en recent ISO55000 beschrijven, omvat asset management de volledige levenscyclus van assets. Tijdens deze sessie worden 2 praktijkvoorbeelden toegelicht. De eerste case belicht de TCO van een perslucht installatie. In de tweede case wordt er dieper ingegaan op de levenscyclus kost van rollend materiaal.
Jorge Leysen, Senior Consultant - Stork

Voor meer informatie:
easyFairs nv/sa
Jan Van Rijswijcklaan 191 - BE-2020 Antwerpen
www.easyFairs.com/maintenance-be & www.easyFairs.com/pumps-valves-be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.