• 17/03/2014

Energy Business Cases op Maintenance en Pumps & Valves 2014 - invitatie

Energie-efficiëntie in een actuele context van de technisch-industriële wereld. Meer over dit onderwerp op woensdag 26 maart 2014 in Antwerp expo.

Trefwoorden: #easyFairs, #Energy Business Cases, #Maintenance, #Pumps & Valves

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Of het nu gaat over perslucht of koeling, stoom of pompen, één ding is zeker: elk bedrijf verbruikt energie.

De toegang tot energie wordt steeds minder evident, waardoor het reduceren van het energieverbruik en de ecologische voetafdruk steeds meer aan belang winnen. Strategische procedures zoals TCO-analyses of Data Driven Services zijn in de actuele context voor moderne productiebedrijven niet meer weg te denken.

Laat u via de Energy Business Cases a.d.h.v. deze methodes inspireren. Krijg bovendien in primeur een voorstelling van een chemische warmtepomp om laag energetische restwarmte te recupereren en leer meer over enkele best practices bij een reverse engineeringproject van een OEM-stoomturbine.

Klik hier om u in te schrijven voor een of meerdere infosessies.

Het programma van woensdag 26 maart 2014 in zaal 2 (hal 1):

14:00 - 14:45 | PRIMEUR: Voorstelling chemische warmtepomp om laagenergetische restwarmte te recupereren
Momenteel gaan nog steeds gigantische hoeveelheden laagcalorische warmte verloren op industrieterreinen. Op veel industriële sites wordt warmte beneden de 120 °C niet overal gerecupereerd en komt deze gewoon vrij in de atmosfeer. Wetenschappers van de Universiteit Gent hebben samen met het bedrijf Caloritum een chemische warmtepomp ontwikkeld die het mogelijk maakt om de restwarmte die onder meer op industrieterreinen nog massaal verloren gaat, te recupereren.
Prof. Christian Stevens, UGent - Vakgroep Duurzame Organische Chemie en Technologie

14:45 - 15:30 | Inzicht in uw energieverbruik
Of het gaat over perslucht of koeling, stoom of pompen, één ding is zeker: elk bedrijf verbruikt energie. Aangezien de kosten voor gebruik van de installatie (elektriciteit, onderhoud, .. ) vaak een veelvoud zijn van de investeringskost, kan een voorafgaande TCO-analyse de rendabiliteit van uw onderneming drastisch verhogen. Tijdens deze sessie tonen wij aan hoe u het nodige inzicht in het energieverbruik kunt verwerven om de TCO-analyse te kunnen uitvoeren.
Tom Capiau, Project Manager Sutainability & EMS - Egemin Consulting

15:30 - 16:15 | Case study of an overhaul, repair and retrofit of a other-OEM steam turbine based on reverse engineering
Dariusz Knitter, Director Engineering IST - Alstom Thermal Power

16:15 - 17:00 | Factory of the Future
Paul Lamsens, Business Development & Innovation - Sirris

Voor meer informatie:
easyFairs nv/sa
Jan Van Rijswijcklaan 191 - BE-2020 Antwerpen
www.easyFairs.com/maintenance-be & www.easyFairs.com/pumps-valves-be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.