• 24/03/2014

3,3 miljoen compensatie voor Libert Paints wegens aflopen milieuvergunning

Vlaamse Regering kent 3,3 miljoen euro subsidie toe aan Libert Paints in Gent ter compensatie van aflopen milieuvergunning. Op voorwaarde dat Europa zijn goedkeuring geeft.

Trefwoorden: #economie, #libert paints, #milieuvergunning, #verf, #verven

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vimeo / Libert Paints )

ENGINEERINGNET.BE – "Onder voorwaarde van een goedkeuring van de steun door de EU, kent de Vlaamse Regering 3,3 miljoen euro subsidie toe aan Libert Paints in Gent, als compensatie voor de gedwongen verhuis van de onderneming , zoals voorzien in de communautaire richtsnoeren."

Dat laat de Vlaamse regering weten in een persmededeling. Het bedrijf moet uiterlijk in 2015 de huidige locatie van zijn productie in Gent verlaten door het aflopen van de milieuvergunning. Na de beslissing van de EU zal het dossier opnieuw worden voorgelegd aan de Vlaamse Regering.

Liber Paints, een producent van eencomponent vochthardende polyurethaanverven, bestaat 140 jaar. In 1925 kochten de gebroeders Joseph en Theo Libert een kleine verffabriek in het centrum van de stad Gent.

Al in 1958 verhuisde het bedrijf naar de rand van Gent om te beantwoorden aan de grote vraag. Op die plaats is de huidige productie nog altijd ondergebracht.

Libert Paints was overigens ook de eerste Belgische fabrikant dat verven met het Europese Ecolabel produceerde. De jongste jaren groeide het met gemiddeld 10% per jaar, in een stagnerende markt.


(Bert Belmans)