€10 miljoen Vlaamse steun voor aanwerving managers bij KMO’s

Vlaams minister-president Kris Peeters stelt €10 miljoen ter beschikking om de aanwerving van strategische functies bij groeiende en internationaliserende KMO’s te ondersteunen.

Trefwoorden: #aanwervingspremie, #kmo beleid, #kmo steun, #manager aanwerving

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE – Afgelopen vrijdag, 28 maart 2014 werden de voorwaarden voor de lancering van de maatregel “Aanwervingspremie” bekend gemaakt.

Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor economie, stelt €10 miljoen ter beschikking om de aanwerving van strategische functies bij groeiende en internationaliserende bedrijven (de zogenaamde ‘gazellen’) te ondersteunen. De maatregel focust op de aanwerving van ‘exportmanagers’ en ‘managers organisatie en groei’.

Minister-president Kris Peeters: “Zodra bedrijven ertoe besluiten te exporteren en buitenlandse markten te betreden, ondervinden ze de internationale concurrentie.

Ze worden geconfronteerd met een fors breder concurrentieveld, internationaal professionele spelers die beschikken over een uitgekiende strategie, dito marketingplannen en -instrumenten. Bij gebrek daaraan worden Vlaamse kmo’s in deze context soms opgezadeld met een concurrentienadeel.”

Concreet wordt er €10 miljoen budget uitgetrokken om bij 500 kmo’s een tussenkomst te voorzien in de loonkost van een nieuw aan te werven manager. De premie bedraagt 50% van de personeelskost gedurende maximum 1 jaar, en kan niet hoger zijn dan 20.000 euro. De minimaal subsidiabele termijn bedraagt 6 maanden. Sinds 1 april 2014 kunnen aanvragen ingediend worden.

Er wordt gefocust op 2 profielen: de aanwerving van een exportmanager en van een manager organisatie en groei.

De hoofdopdracht van een kennismanager internationaal ondernemen is onder meer het binnenhalen en versterken van de kennis van (nieuwe) exportmarkten, het opstellen van strategische marketingstrategieën en -plannen, of het maken van een SWOT-analyse.

De manager organisatie en groei is o.a. verantwoordelijk voor de doorlichting van de bedrijfsstructuur, en doet voorstellen voor verbetering van deze structuur in het licht van de effectieve groei en de groeimogelijkheden van het bedrijf.

Daarbij kunnen alle onderdelen van het bedrijf aan bod komen (IT, opzetten van een intern kennisbeheersysteem, businessmodelinnovatie, HR, strategievorming, organisatiecultuur, productie, niet-technologische innovaties, …).

Alle informatie: Aanwervingspremie.