• 03/06/2014

Red Pitaya vanaf nu te bestellen bij RS Components

Het baanbrekende en betaalbare test- en meetapparaat Red Pitaya is ontwikkeld ter vervanging van dure laboratoriuminstrumenten.

Trefwoorden: #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #Red Pitaya, #RS Components, #test- en meetapparaat

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft aangekondigd dat het nu mogelijk is om bestellingen te plaatsen voor de Red Pitaya, het baanbrekende open instrumentatie- en controleplatform op één board.

Het dient ter vervanging van talloze dure laboratorium- en veldinstrumenten voor een fractie van de prijs.

Degenen die zich als geïnteresseerd hebben aangemeld via de Red Pitaya-website en die met spanning hebben uitgekeken naar de beschikbaarheid van het product, hebben al de mogelijkheid gekregen om een bestelling met prioriteit te plaatsen bij RS en Allied.

Hiermee zijn ze verzekerd van de eerste levering Red Pitaya-boards, waarvan de eerste beperkte oplage wordt geproduceerd in mei 2014.

Alle overige bestellingen worden op strikte rotatiebasis uitgevoerd door RS en Allied, en zolang de eerste voorraad beschikbaar is geldt hierbij het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De wachttijd voor de volgende oplage kan twaalf weken bedragen.

Red Pitaya is een baanbrekend test- en meetsysteem met een unieke, compacte en kostenbesparende werkwijze.

Hierbij wordt er een Xilinx-hardwareplatform gekoppeld aan een open-source-online-database met toepassingen zoals een golfvormgenerator, een oscilloscoop en een spectrumanalysator

Red Pitaya is gebaseerd op het besturingssysteem GNU/Linux en kan op verschillende niveaus worden geprogrammeerd met diverse software-interfaces, zoals HDL, C/C++ en scripttalen.

De functionaliteiten van Red Pitaya zijn ook toegankelijk via een HTML-webinterface, die geschikt is voor vrijwel alle browsers op smartphones, tablets en pc's.

In de Bazaar-cloud-marktplaats, een open-access-bibliotheek voor de gebruikersgemeenschap, wordt een standaardpakket met open-source-test- en meetapplicaties aangeboden.

Daarnaast zijn er in het Backyard-archief open-source-ontwikkelingscodes en -tools beschikbaar die verdere ontwikkeling mogelijk maken en die ter inspiratie kunnen dienen voor samenwerking met de community.

“Red Pitaya heeft flink wat enthousiasme teweeggebracht bij technici in de test- en meetbranche”, aldus Philip Dock, Global Head of Product & Supplier Management bij RS.

“Geen enkel ander instrument op de markt kan een dergelijke functionaliteit en flexibiliteit aanbieden voor een prijs die zelfs betaalbaar is voor geïnteresseerden met een klein budget. We verwachten een grote vraag naar dit product, dus we raden klanten aan om vroeg hun bestelling te plaatsen zodat ze verzekerd zijn van een snelle levering.”

“Toen we begonnen met het Red Pitaya-project hadden we een visie: iedereen in staat stellen om te werken met technologie die voorheen alleen beschikbaar was voor geavanceerde onderzoekslaboratoria en grote bedrijven. Nu kan iedereen met deze technologie aan de slag en krijgen we van onze gebruikers enthousiaste reacties en enorm creatieve ideeën. Dat is de echte kracht van Red Pitaya”, aldus Borut Baričevič, mede-oprichter en productmanager bij Red Pitaya.

Red Pitaya is wereldwijd exclusief verkrijgbaar via de website van RS Components: www.rs-online.com/redpitaya.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.