• 06/06/2014

Volledig geïntegreerde compacte DC-DC-omvormermodules verkrijgbaar bij RS

Deze zeer efficiënte en programmeerbare spanningsverlagende modules verkorten productietijden en besparen ruimte ten opzichte van discrete producten.

Trefwoorden: #DC-DC-omvormermodules, #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #RS Components, #spanningsverlagende modules

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe reeks innovatieve spanningsverlagende omvormermodules in de vorm van geïntegreerde schakelingen op een printplaat.

Deze bekroonde MagI³C-modules van Würth Elektronik bestaan uit een volledig geïntegreerde DC-DC-voeding met weinig EMI-ruis; de module bevat de schakelfase, passieve componenten en besturingsschakelingen en is verwerkt in één plat en smal pakket, waardoor er waardevolle ontwerptijd kan worden bespaard en de productietijd kan worden verkort.

De reeks maakt hoge efficiëntie en een nauwkeurig afgestelde uitvoerspanning mogelijk; de invoerspanning is regelbaar van 6 tot 42V-DC, de uitvoerspanning van 0,8 tot 24 V en de maximale uitvoerstroom van 1 tot 5 A.

Ook zijn er compenserende schakelingen en een softstartfunctie aanwezig, zodat de schakeling geleidelijk en veilig kan worden opgevoerd. De modules zorgen voor stabiele spanningen met weinig rimpelspanning voor onderdelen als microprocessoren, DSP's, FPGA's, MCU's en I/O-interfaces; de MagI³C-VDRM-reeks wordt zodoende veel gebruikt als Point of Load-omvormer (POL) in systeemvoedingen, in server-, data- en telecomtoepassingen, in industriële controle- en meetapparatuur en in entertainmentsystemen.

Er zijn drie apparaten in de MagI³C-VDRM-reeks beschikbaar met uitvoerspanningen van 5 tot 24 V en de bijbehorende uitvoerstroom van 1, 1,5 en 3 A. Twee andere apparaten in de reeks bieden uitvoerspanningen van 0,8 tot 6 V, met de bijbehorende uitvoerstroom van 2 en 5 A.

Behalve de programmeerbare softstart zijn er nog meer instellingen beschikbaar, zoals de uitvoerspanning, de schakelfrequentie, een stand-bymodus en een verstelbare bescherming tegen onderspanningslockouts (UVLO).

De regelaars zijn ook voorzien van on-board-schakelingen die bescherming bieden tegen thermische en elektrische schade, bijvoorbeeld door overtemperatuur, overstroom, overspanning of kortsluiting bij de uitvoer.

De geïntegreerde schakelingen kunnen met de hand of met machines worden gesoldeerd en worden geleverd in de vorm van een TO263-7-EP, een innovatief industrieel 7-pins-pakket met een hoge vermogensdichtheid, waarbij EP staat voor Exposed Pad.

Het pakket beschikt over één onbedekte powerground-pad (PGND) die zorgt voor een uitstekende warmteafvoer en voor een thermisch rendement van topkwaliteit.

Daarnaast zorgt de afgeschermde inductor voor een laag ruisniveau, zodat er wordt voldaan aan de EN55022-standaard (klasse B) en er veel minder tijd nodig is voor EMI-tests. De reeks kan werken in een groot temperatuurbereik van -40 tot 125 °C (verbinding tot omgeving) en voldoet ook aan de RoHS- en REACH-eisen.

De spanningsverlagende MagI³C-VDRM-omvormermodules zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij RS en worden dezelfde dag nog verzonden. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.