Tweede incubator op campus TU Delft: YES!Delft2

Er komt een nieuw pand van 5500 m² om bedrijven verder door te laten groeien, wat samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie wordt gerealiseerd.

Trefwoorden: #architectenbureau Cepezed, #campus TU Delft, #Cordeel Nederland, #incubator, #YES!Delft2, #YES!Delft Launchlab

Lees verder

Nieuws

( Foto: YES!Delft )

ENGINEERINGNET.NL - De Delftse incubator YES!Delft is in de afgelopen tien jaar enorm gegroeid.

Alleen vorig jaar al deden 18 nieuwe bedrijven hun intrede tot de succesvolle incubator voor startende bedrijven. Het succes van YES!Delft was reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te willen breiden.

Het ontwerp en de bouw wordt gerealiseerd door contractpartij Cordeel Nederland in samenwerking met architectenbureau Cepezed. Het pand zal verrijzen op het TU Delft Science Park Technopolis en zal voorzien worden van laboratoria, kantoren en een beperkt aantal algemene voorzieningen zoals vergaderruimten. Op de begane grond wordt de nieuwbouw gekoppeld aan het eerste YES!Delft pand.

Uniek is dat naast kantoorruimte YES!Delft2 ook 1250m² aan laboratoriumruimte biedt, plus laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. In de regio bestaat een grote behoefte aan laboratoriumruimte.

Met dit aanbod hopen de betrokken partijen om ook industriële biotech startups goed te kunnen faciliteren. Naar verwachting kunnen de eerste bedrijven al voor de zomer van 2016 het nieuwe pand betrekken.

In het jaar dat YES!Delft haar tienjarig jubileum viert is dit een kroon op het succes van de incubator. In het afgelopen decennium versnelden meer dan 150 technologische bedrijven hun groei onder het dak van YES!Delft.

Met resultaat, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek van YES!Delft onder 70 bedrijven in het programma. In totaal werd meer dan 110 miljoen euro opgehaald aan financiering.

Dat werd mede gerealiseerd met een uitgebreid netwerk, events en verschillende programma’s om startups en R&D teams te trainen in hun ondernemersvaardigheden.

Een voorbeeld is het YES!Delft Launchlab, waarin in drie maanden een gevalideerd business model wordt gemaakt van een goed idee.