• 29/01/2015

RS Components breidt zijn Rapid Prototyping-assortiment uit

De hoge resolutie en high speed 3D-desktopprinter, de Ultimaker 2 3D-printer, is onder meer beschik voor voor technici betrokken bij Rapid Prototyping en de ontwikkeling van productconcepten.

Trefwoorden: #3D-printer, #3D printen, #Rapid Prototyping, #RS Components, #Ultimaker 2

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), dé wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn groeiende reeks aan Rapid Prototyping-apparatuur uitgebreid met de Ultimaker 2 3D-printer, onlangs op de London 3D Print Show Global Awards nog uitgeroepen tot het beste consumentenproduct van 2014.

Deze nieuwe desktop 3D-printer maakt gebruik van FFF (fused filament fabrication)-technologie en is gericht op de elektronicasector en werktuigbouwkundige ingenieurs die betrokken zijn bij design, prototyping, onderzoek en ontwikkeling, evenals op studenten en andere liefhebbers.

De laatste versie van de Ultimaker 3D-printer is gemaakt van hoogwaardig materiaal en beschikt, vergeleken met zijn vorige incarnatie, over een verwarmd bed voor een optimale printuitvoer en het printen van ABS-materiaal. Het printbed voorkomt tevens vervorming.

De printer met zijn snelheid van max. 300 mm/s en een laagresolutie van slechts 20 microns of 0,02 mm, biedt de snelste en hoogste nauwkeurigheid van alle desktop 3D-printers die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

Bovendien wordt het apparaat geleverd in een zeer compact design, met een behuizing van 357 x 342 x 388 mm (excl. filamentspoel) en een totaal bouwvolume van 230 x 225 x 205 mm.

Een andere specificatie is de nozzle met een doorsnede van 0,4 mm en de capaciteit voor de verwerking van de aanbevolen filamentdiameter van 2,85 mm. De bedrijfstemperatuur van de spuitmond en het verwarmde bed ligt rond de 180°C – 260°C en 50°C – 100°C.

De gemiddelde gebruikskosten bedragen volgens de fabrikant ongeveer €0,05 per kubieke centimeter, dus voor materiaal en stroom samen. Dankzij de toepassing van FFF-technologie heeft de gebruiker nu ook de keuze uit een breed scala aan materiaal, waaronder filamenten als PLA en ABS.

De printer komt met een stand-alone SD-kaart voor 3D- model file upload en Ultimaker's Cura open source software voor de verdeling van het 3D-model in de vereiste lagen als voorbereiding voor het printen. Ook Cura werd op de London 3D Print Show Global Awards uitgeroepen tot de beste consumentensoftware 2014.

De Ultimaker 2 is nu verkrijgbaar bij RS Components. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.