• 24/02/2015

Nieuwe Markerbot 3D-printproducten bij RS Components

RS Components heeft een viertal 3D-printproducten van MakerBot togevoegd aan zijn portfolio voor Rapid Prototyping.

Trefwoorden: #3D-printproducten, #3D printen, #Markerbot, #Rapid Prototyping, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van vier 3D-printproducten van MakerBot.

Hiermee breidt het bedrijf zijn aanbod van Rapid-prototyping producten voor elektronische en mechanische ingenieurs, onderwijs en hobbyisten op het gebied van design, prototyping en onderzoek uit.

Van de vier producten zijn er drie 3D-printers, allemaal gebaseerd op dezelfde Fused Deposition Modelling-technologie (FDM). Het gaat onder meer om de eenvoudig te gebruiken MakerBot Mini 3D-printer en om de MakerBot Z18 met een opvallend groot bouwvolume.

Het eerste product is de vijfde generatie van de MakerBot Replicator, een 3D-printer voor op het bureau.

Belangrijke specificaties van deze printer zijn een lage resolutie van 100 micron (0,1 mm) en een bouwvolume van 252 x 199 x 150 mm: 11% groter dan de MakerBot Replicator 2.

Andere functies zijn een ingebouwde camera, ingebouwde diagnostiek, geassisteerde egalisering van de bouwplaat en een verwisselbare slimme extruder; doordat een versleten extruder in een paar minuten kan worden vervangen, is de machine zo kort mogelijk buiten gebruik.

De printer heeft ook een bouwplatform van glas en USB-, Wi-Fi- en ethernetaansluitingen. Het vulmateriaal voor de printer is MakerBot- PLA.

De tweede 3D-printer in de serie is de MakerBot Replicator Mini, een compacte en eenvoudig te gebruiken bureaumachine die ideaal is voor thuis of in de klas.

Net als de Replicator heeft ook de Replicator Mini een verwisselbare slimme extruder, samen met een bouwvolume van 100 x 100 x 125 mm, een lage resolutie van 200 micron (0,2 mm) en Wi-Fi- en USB-aansluitingen.

De derde 3D-printer in de serie is de MakerBot Replicator Z18, met een enorm bouwvolume van 305 x 305 x 457 mm. De printer heeft een ingesloten en verwarmde bouwkamer, voor het printen van grote modellen met een minimale buiging.

Net als de Replicator heeft ook de Replicator Z18 een verwisselbare slimme extruder, een ingebouwde camera en ingebouwde diagnostiek, geassisteerde egalisering van de bouwplaat, een laagresolutie van 100 micron en aansluitingen voor Wi-Fi, USB en ethernet.

Het laatste product is de MakerBot Digitizer, een 3D-bureauscanner die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig 3D-modellen op te zetten. Met de MakerBot MultiScan Technology kunnen gebruikers objecten inscannen vanuit meerdere hoeken en de scanresultaten samenvoegen tot het best mogelijke 3D-model.

De scanner produceert de gebruikelijke 3D-bestandsformaten, zodat gebruikers de objecten in een 3D-modelleringsprogramma van een derde partij verder kunnen vormgeven of aanpassen.

De scanner heeft een scanvolume van maximaal 203 x 203 mm, met een dimensionale nauwkeurigheid van ±2,0 mm en een resolutie van 0,5 mm. De geschatte scan tijd bedraagt 12 minuten.

De scan van het 3D-model bestaat uit ongeveer 200.000 driehoeken. Het aantal en het formaat hiervan bepalen doorgaans de nauwkeurigheid van de gebogen oppervlakken op een object.

De vier MakerBot-producten voor 3D-rapid-prototyping zijn verkrijgbaar op RS Online. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.