L’Oréal-vestigingen optimaliseren hun productielogistiek

Voor zes vestigingen in Europa en de VS, waaronder 2 in Frankrijk en 1 in Duitsland, deed L’Oréal een beroep op Egemin, die ruim 100 automatische voertuigen ( AGV's) leverde.

Trefwoorden: #AGV, #automatische voertuigen, #Egemin, #L'Oréal, #logistiek, #verpakken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Egemin )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de introductie van de AGV-systemen werken de productiesites van L'Oréal nu veel efficiënter, veiliger en aangenamer.

De geleverde AGV-voertuigen transporteren verpakkingsmaterialen -zoals potjes, flacons, doosjes, deksels, dopjes en etiketten- vanuit het magazijn naar de afvullijnen.

Wanneer de gevulde dozen op een pallet gestapeld zijn, haalt de AGV deze op en brengt ze naar de verpakkingslijn waar ze gewikkeld wordt.

Voordeel van deze voertuigen is dat ze multi-inzetbaar zijn. De medewerkers kunnen de voertuigen nog heel wat extra opdrachten geven: lege pallets naar de lijn brengen, verpakkingsmateriaal dat niet meer nodig is terugbrengen naar het magazijn of karton dat hergebruikt kan worden ophalen

Voor het vervoer van grote en zware IBC’s (Intermediate Bulk Containers) kan L’Oréal rekenen op heavy load AGV's, die tot 1.200 kilogram kunnen heffen.

In een aantal sites nemen de voertuigen ook het transport van afgewerkte producten naar het magazijn voor hun rekening of slaan ze goederen automatisch op in het magazijn.

De voertuigen zijn compatibel voor hefhoogtes tot 2,5 meter en communiceren met elkaar via Wireless LAN. Dankzij de ingebouwde laser kunnen ze nauwkeurig navigeren en manoeuvreren.