Provincie Antwerpen en UAntwerpen investeren in nieuwe campusgebouw

Op Campus Groenenborger wordt momenteel een nieuw gebouw voor de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Antwerpen opgetrokken.

Trefwoorden: #campus, #Campus Groenenborger, #ingenieur, #ingenieursopleiding, #Ludwig De Caluwé, #opleiding, #Provincie Antwerpen, #Toegepaste Ingenieurswetenschappen, #UAntwerpen

Lees verder

Techniek

( Foto: UAntwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Industrieel ingenieur studeren in Antwerpen deed je tot 2014 op de Karel de Grote-Hogeschool of de Artesis Hogeschool.

Sinds de integratie van de vierjarige hogeschoolopleidingen maakt de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen deel uit van de Universiteit Antwerpen.

Op dit moment worden de ingenieurs in spe nog opgeleid in de al bestaande infrastructuur (Campus Paardenmarkt en Campus Hoboken).

De nieuwbouw maakt deel uit van een meerjarenplan infrastructuur voor onze buitencampussen. Gebouw Z wordt samen met de al bestaande campusgebouwen de nieuwe thuishaven voor de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen.

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan labo’s, bouwateliers, onderzoeksruimten, pc-klassen en burelen.

Aan het gebouw, gerealiseerd door het bekende architectenbureau DMT (Driesen, Meersman, Thomaes), een globaal prijskaartje van 19,5 miljoen euro.

De Universiteit Antwerpen maakt zelf heel wat middelen vrij om de ingenieurs in spe vanaf het academiejaar 2016-17 een opleiding van topkwaliteit in een dito omgeving aan te kunnen bieden.

Ook de Provincie Antwerpen investeert in het project: op 26 maart besliste de provincieraad om twee miljoen euro subsidie toe te kennen aan het project.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie in de provincie Antwerpen: “Als provincie willen we de problematiek van de knelpuntberoepen aanpakken en jongeren aanmoedigen te kiezen voor opleidingen die voorbereiden op jobs in economische speerpuntsectoren als chemie, energie en de bouwsector. De schaarste aan ingenieurs is bekend.”