Egemin Automation boekt omzetgroei van ruim 22%

In 2014 nam de Vlaamse integrator Egemin Automation niet minder dan 118 nieuwe medewerkers in dienst. En groeide met dubbele cijfers, zowel qua omzet, order intake als nettowinst.

Trefwoorden: #automatiseren, #automatisering, #Egemin Automation, #integrator, #omzet, #omzetgroei

Lees verder

nieuws

( Foto: Egemin, Jan Vercammen )

ENGINEERINGNET.BE – Ook in 2014 boekte de automatiseerder Egemin - één van de paradepaardjes van de Vlaamse automatiseringssector - prima resultaten.

Het management werkt al enkele jaren aan de export van zijn technische kennis naar de internationale markten, en die strategie blijkt vruchten af te werpen.

Zo zette de integrator in 2014 een dubbelcijferige groei neer vergeleken met het voorgaande jaar, zowel in omzet, order intake, nettowinst als personeelsbestand.

Concreet steeg de omzet verder naar 128,3 miljoen euro, een stijging van ruim 22% tegenover 2013. Het volume bestellingen steeg met 18% naar 137 miljoen euro (vergeleken met een eigen budgettering van 125 miljoen euro). De goede cijfers vertalen zich in een nettowinst van 4,3 miljoen euro (vergeleken met 2,4 miljoen in 2013).

Het aantal effectieve medewerkers in loondienst steeg - verspreid over alle vestigingen in binnen- en buitenland - tot 730. Dat zijn er 118 meer dan in 2013.

Bovendien zitten er geen zwakke schakels in de gekozen nichemarkten (logistiek, life sciences, procestechniek en infrastructuur), bevestigt Egemin: alle divisies realiseerden hogere omzetcijfers.

CEO Jan Vercammen: “In 2015 leggen we de lat opnieuw wat hoger, met een gebudgetteerde order intake van 141 miljoen euro. Die groei moet zowel komen van de vier verschillende divisies als van alle landen waar we een eigen vestiging hebben".

"Verdere internationale expansie in Europa, Noord-Amerika en Azië blijft een prominente rol spelen in onze groeistrategie".