• 09/04/2015

RS Components breidt assortiment 3D-modellering uit

RS Components heeft zijn assortiment 3D-modellering uitgebreid met de bekroonde Scanify-handheldscanner van Fuel3D.

Trefwoorden: #3D-digitalisering, #3D-printen, #3D modellering, #Fuel3D, #RS Components, #Scanify-handheldscanner

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), wereldwijde distributeur voor technici, heeft de Scanify-handheldscanner van Fuel3D toegevoegd aan zijn aanbod van betaalbare desktopsystemen voor 3D-digitalisering en 3D-printen. De scanner werd eerder al bekroond met een CES-award.

Scanify maakt gebruik van een innovatieve combinatie van stereoscopie en fotometrie en creëert op die manier een nauwkeurig 3D-model op hoge resolutie met 8-bits RGB-kleurgegevens.

Scanify zorgt voor een nieuwe standaard in de betaalbaarheid van krachtige mobiele 3D-scanners. Hij is snel, veelzijdig en eenvoudig te gebruiken. De gebruiker zet een optisch volgpunt op het scanobject als referentiepunt voor bewegingscorrecties.

Vervolgens maakt het apparaat via één druk op de knop (in 0,1 seconde) alle afbeeldingen die nodig zijn om een model te maken.

De scanner exporteert in diverse bestandsformaten, waaronder STL, waar veel 3D-printers gebruik van maken. Zo kunnen gescande voorwerpen snel en eenvoudig worden gerepliceerd.

Daarnaast is er ondersteuning voor de OBJ- en PLY-formaten, zodat het mogelijk is om modellen direct te exporteren naar populaire design- of animatiesoftware. Dit biedt vervolgens talloze mogelijkheden voor onder andere designers, kunstenaars, onderwijzend personeel.

RS is een van de eerste distributeurs die Scanify op de markt brengt, nadat het in januari is gelanceerd op de CES. Het innovatieve product van fabrikant Fuel3D won eerder dit jaar de CES Best of Innovation Award 2015 in de categorie 3D-Printing & Additive Manufacturing.

Fuel3D is een start-up met een degelijke financiering die is opgezet om de technologie, die op de Britse Universiteit van Oxford wordt ontwikkeld, geschikt te maken voor de markt.

Scanify is een nieuwe toevoeging aan het snel groeiende assortiment van 3D-scanners, 3D-printers en 3D-printmateriaal van diverse fabrikanten en is nu verkrijgbaar bij RS.

Andere voorbeelden zijn de fabrikanten 3D Systems, BeeVeryCreative, MakerBot, RepRapPro en Ultimaker, en de IdeaWerk FDM-printer van het eigen merk. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.