Eerste universele snelladers voor elektrische wagens geïnstalleerd

Allego en The New Motion melden dat ze snelladers hebben geplaatst voor elektrische wagens in Burcht en Schoten op de hypermarktsites van vastgoedinvesteerder Redevco.

Trefwoorden: #AC 43kW, #Allego, #CCS (Combo), #CHAdeMO, #elektrische auto, #Redevco, #snellaadpalen, #snelladen, #The New Motion

Lees verder

Nieuws

( Foto: Allego - met dank aan dhr S. Willems )

ENGINEERINGNET.BE - De snelladers voldoen als enige in België aan alle huidige standaarden: CCS (Combo), CHAdeMO en AC 43kW (AC-snelladen).

Dit houdt in dat Belgische e-rijders, en bezoekers, voortaan met ieder type elektrische wagen met snellaadoptie kunnen snelladen.

Bij een snellader wordt de batterij van elektrische wagens in 15 tot 30 minuten tot 80 procent opgeladen.

Tijdens het snelladen hoeven e-rijders zich niet te vervelen: zowel de snellader in Schoten, langs de E19, als in Burcht, langs de E17, zijn geplaatst bij winkelcentra van Redevco met vestigingen van o.a. Carrefour, Lunch Garden, Pizza Hut, Inno, Auto5 en Brico.

Redevco, Allego en The New Motion zijn overeengekomen om het komende jaar in totaal bij 7 locaties verspreid in heel België een snellader te plaatsen.

Naast de snelladers in Burcht en Schoten is er ook een snellader in gebruik genomen in Nijvel op de locatie van het van der Valk Hotel langs de E19.