Europese Commissie aantrekkelijkste werkgever in België

De Europese Commissie is door 15.000 respondenten in België verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België. Maar liefst 67% gaf aan voor de Commissie te willen werken.

Trefwoorden: #Europese Commissie, #Europese Raad, #Janssen Pharmaceutica, #NATO, #Randstad, #Randstad Award, #werkgevers

Lees verder

HR

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - De Europese Commisie haalt het nipt voor de Raad van de Europese Unie (66%) en de NATO (65%). Daarmee wint de organisatie de 15de Belgische Randstad Award.

Uitzonderlijk wordt dit jaar in België ook de internationale Randstad Award uitgereikt op basis van onderzoek in 23 landen bij 225.000 respondenten.

Het is Microsoft (68%) die het in deze wereldwijde rangschikking afgetekend haalt voor Sony (62%) en Samsung (61%).

De Europese Commissie is dit jaar, in navolging van GlaxoSmithKline en de Universiteit van Namen in 2014, de meest aantrekkelijke werkgever in België.

Deze internationale instellingen laten nationale publieke organisaties en privébedrijven duidelijk achter zich. De best scorende nationale publieke organisatie, Office de la Naissance et de l’Enfance, haalt 57%.

Het best scorende privébedrijf is Janssen Pharmaceutica met 52%. Daarmee is dit bedrijf de 4de keer in 15 jaar dat het de meest aantrekkelijke privéwerkgever in België.

Herman van Rompuy, ex-premier en de voormalige President van de Europese Unie, reikte de 15de Randstad Award.