FrieslandCampina gebruikt pyrolyseolie voor energievoorziening

De nieuwe productielocatie van FrieslandCampina in Borculo gaat voor haar energievoorziening gebruikmaken van gecertificeerde duurzame pyrolyseolie met een zeer geringe directe CO2-uitstoot.

Trefwoorden: #BTG-BTL/Empyro, #certificering, #certificeringsbedrijf, #CO2-uitstoot, #FrieslandCampina, #NTA 8080 certificaat, #pyroliseolie, #QA Testing

Lees verder

nieuws

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - De duurzame pyrolyseolie wordt door BTG-BTL/Empyro geproduceert, wordt door FrieslandCampina Domo in Borculo afgenomen voor de productie van stoom.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 11 mei, waar minister Kamp de duurzame energievoorziening opstartte voor de nieuwe productielocatie, kregen Roelof Joosten van FrieslandCampina en Gerhard Muggen van BTG-BTL & Empyro het NTA 8080 certificaat uitgereikt door Jorn Bronsvoort van het certificeringsbedrijf QA Testing.

De toekenning van het NTA 8080 certificaat toont de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten.

Beide bedrijven hebben met deze certificering de duurzaamheid van het gebruik van de pyrolyseolie voor warmteproductie geborgd.

Het certificatiesysteem is erkend door de Europese Commissie om aan te tonen dat wordt voldaan aan de Europese duurzaamheidseisen voor biobrandstoffen die zijn vastgelegd in de Richtlijn Hernieuwbare Energie (2009/28/EG).