Automatiseringssysteem Huntsman gemoderniseerd door Tebodin en Emerson

In april werd bij Huntsman Holland de automatisering van de Methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI)-fabriek in Botlek Rotterdam gemoderniseerd.

Trefwoorden: #automatisering, #Bilfinger, #Emerson Process Managerment, #fabriek, #Huntsman holland, #Methyleendifenyldi-isocyanaat, #platform, #Tebodin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tebodin Bilfinger )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens een fabrieksstop in april werd een volledig nieuw besturingssysteem geïmplementeerd.

De voorbereiding en de uitvoering van dit project gebeurde in 14 maanden.

Tebodin leidde de migratie samen met Emerson Process Management, leverancier van het besturingssysteem.

Belangrijkste succesfactoren voor de snelle doorlooptijd en de probleemloze migratie zijn een heldere visie en de samenwerking tussen leverancier, consultants, gebruikers, opdrachtgever en andere relevante partners.

Max van der Meer, algemeen directeur Huntsman: "We werken constant aan de betrouwbaarheid en veiligheid van de fabriek en met dit nieuwe systeem zijn deze verder geborgd."

Bij de migratie van het bestaande besturingssysteem naar het nieuwe platform van Emerson is speciale aandacht geweest voor het gebruik van het systeem.

Constantijn Tsiris van Emerson Process Management: "De opstartfase is altijd een spannende fase na een onderhoudsstop. De mogelijkheid om operators nu vooraf te trainen met een dynamische simulatie van de fabriek heeft bijgedragen aan een veilige en efficiënte opstart."