• 17/06/2015

Nieuwe mini-PLC’s bij RS besparen ruimte, stroom en programmeertijd

De STG-500 en STG-600 van Barth Elektronik, verkrijgbaar bij RS Components, hebben geen randapparatuur nodig en bieden eenvoudige grafische programmeermogelijkheden.

Trefwoorden: #automatisering, #Barth Elektronik, #distributie, #elektronica, #mini-PLC, #PLC, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft zijn automatiserings- en controle assortiment uitgebreid met ultracompacte mini-PLC's die geen randapparatuur nodig hebben en zelfstandig kunnen werken, iets wat de bekabeling en de montage een stuk eenvoudiger maakt.

De mini-PLC's STG-500 en STG-600 van Barth Elektronik hebben respectievelijk 10 en 19 I/O's met digitale, analoge en PWM-kanalen. Ook is er een temperatuursensor ingebouwd.

De STG-500 meet 40 mm x 40 mm x 22 mm en heeft een universele montageplaat van aluminium. De STG-600 heeft een ultraplatte behuizing van 10 mm hoog en maximale afmetingen van 93 mm x 45 mm x 15 mm.

Beide modellen verbruiken zeer weinig stroom en hebben een breed spanningsbereik van 7 V tot 32 V. Hiermee zijn ze ideaal voor toepassingen met 12 V- of 24 V-accu's.

De ingebouwde bescherming voor alle I/O's, de hoge schok- en trillingsweerstand en de IP20-afdichting zorgen voor betrouwbaarheid in zware omstandigheden.

Daarnaast zijn deze mini-PLC's dankzij de grafische programmeermogelijkheden eenvoudig in gebruik.

Het downloadbare miCon-L-softwarepakket voldoet aan de standaarden van de nieuwste grafische programmeertalen en beschikt ook over simulatie- en testmogelijkheden.

De flexibele programmeeroptie biedt diverse mogelijkheden voor toepassingen in de industrie, de autobranche en de maritieme techniek.

Wie snel aan de slag wil met het bouwen van toepassingen kan nu het STA-500- of STA-600-startpakket bestellen, met daarin de mini-PLC en alle benodigde kabels en handleidingen.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Nieuwe mini-PLC’s van RS besparen ruimte, stroom en programmeertijd&EngnetId=14666';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 25px;" type="submit">